Erik Nevland (Foto: Jan KåÂre Ness/Scanpix)
Erik Nevland (Foto: Jan KåÂre Ness/Scanpix)

Alexander Søderlund håper at Viking holder seg i Tippeligaen

Men Haugesund-fansen feiret seieren mot det kriserammede Stavanger-laget på toppen av kunstverk med «dårlig Viking-karma».

Viking gikk på sesongens sjette nederlag da de tapte 0-2 borte mot Haugesund mandag. Mot slutten av mai la trener Åge Hareide og sportssjef Egil Østenstad fram en plan for hvordan de skulle snu den dårlige trenden. Nå har Østenstad sagt opp, og Viking fortsetter å tape.

– Vi er et lag i motgang. Vi har problemer, og det gjenspeiler seg i alt vi gjør, sier Bengt Sæternes til TV 2 Sporten.

Les også: Viking-krisen fortsetter for Hareide: – Småguttaktig

– Vi sliter i begge ender. Vi sliter med å score mål, og vi slipper inn for lette mål. Men vi kan ikke gjort noe annet enn å jobbe videre, mener Åge Hareide.

Feiret på toppen av «forbannet» kunstverk
Etter mandagens kamp var hjemmefansen storfornøyde med å ha slått Viking nok en gang. Seieren ble feiret på toppen av kunstverket som var laget i anledning kampen.

Les også: Her gjenskaper FKH-fansen «forbannet» Viking-kunstverk
Les også: «Forbannelse» fikk Viking til å kaste ut kunstverk

Haugesund-supporterne hadde nemlig fått høre historien om at Viking hadde kvittet seg med et kunstverk av en knust bil som det mente utstrålte dårlig karma. De valgte like godt å gjenskape hele kunstverket og plassere det utenfor Haugesund stadion. Etter at seieren var et faktum, synes de at det var naturlig å feire på toppen av bilen.

Se reportasje i videovinduet øverst!

Håper at Viking holder seg oppe
Men det er ikke alle i Haugesund som gleder seg over Vikings dårlige form. FKH-spiller Alexander Sønderlund mener at Tippeligaen ikke kan miste lag som Viking.

– Det er en klubb som bør være oppe i Tippeligaen. Med alle de ressursene, fansen og stadion som de har, ville det vært synd om de rykket ned, sier Søderlund.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk