Gabriel Rasch sliter med sykdom. Her etter målgang i Paris   Roubaix i april. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Gabriel Rasch sliter med sykdom. Her etter målgang i Paris Roubaix i april. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Gabriel Rasch sliter med mageproblemer

Den norske syklisten måtte trekke seg fra Sveits rundt.

Se fjerde etappe av Sveits rundt på TV 2 SPORT 1 og tv2sumo.no fra kl. 16.00

Gabriel Rasch var så syk at han ikke klarte å starte den tredje etappen i Sveits rundt mandag, og har derfor trukket seg fra rittet. Rasch sliter med omgangssyke og feber.

– Jeg kjørte etappen på søndag, men bestemte meg ganske fort for at jeg ikke kunne fortsette. På mandag hadde jeg problemer med å komme meg opp av sengen, så formen er ikke spesielt god, sier Rasch til TV 2 Sporten.

35-åringen er lagkamerat med Thor Hushovd i Garmin-Cervelo, men det har foreløpig ikke kommet meldinger om at han har smittet noen av sine lagkamerater.

Sveits rundt var et ritt Rasch virkelig hadde satset mot, og derfor synes han at det var veldig kjedelig å bli satt ut av sykdom i nettopp dette rittet.

– Det var ekstra synd å miste dette rittet. Jeg har kjørt veldig lite løp i det siste, så dette var noe jeg hadde trent og forberedt meg til. Jeg følte meg i veldig god form, og tror jeg kunne gjort det bra, forteller Rasch.

Les også: Cunego overtok ledertrøyen i Sveits rundt
Les også: Arvesen: – Jeg var livredd

Rasch slet med mageproblemer allerede søndag, men klarte å komme seg i mål på den andre etappen av rittet. Nå må nordmannen restituere seg og se fremover mot Spania rundt, som begynner 20. august.

– Nå blir det NM siste helgen i juni, og så skal jeg vel ikke kjøre noe før den fjerde uken i juli. Etter det handler alt om Spania rundt, sier Rasch.