Tarik (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
Tarik (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)

Sjekk Tarik Elyounoussis frekke chip

Tarik Elyounoussi vartet opp med en lekkerbisken av en scoring da Fredrikstad spilte 1-1 mot Sarpsborg 08.

Fredrikstad-Sarpsborg 08 1-1

Det ble uavgjort 1-1 i lokaloppgjøret mellom Fredrikstad og Sarpsborg 08 på Fredrikstad Stadion. Martin Wiig sendte gjestene i føringen halvveis i annen omgang, men en frekk Tarik Elyounoussi-scoring fem minutter før slutt reddet stumpene for et ineffektivt hjemmelag.

– Jeg ergrer meg voldsomt over at det ikke ble tre poeng. Det her er en kamp vi selvfølgelig skal vinne. Vi har en gjennomblødning og så scorer de et mål, men så er det ett lag på banen etter det, sa Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune etter kampslutt.

TV 2 Play: Se intervjuet med Tom Freddy Aune her.

Sarpsborg 08s trener var hakket mer fornøyd.

– Jeg er fornøyd med ett poeng her. Det ble et ordentlig lokaloppgjør med sjanser begge veier. Fredrikstad hadde kanskje de fleste og største, men det handler om å score mål. Vi scoret like mange som dem i dag. Da er vi godt fornøyd, sa Roar Johansen.

TV 2 Play: Se intervjuet med Roar Johansen her.

Feberredning av Heier
Kampen startet forrykende. Allerede etter fire minutter var FFK nære på å ta ledelsen da Joachim Thomassen la inn til Tarik Elyounoussi, men Joacim Heier vartet opp med en feberredning av de sjeldne.

Vertene tok styringen i kampen og kom til flere småsjanser, men manglet det siste for å ta ledelsen.

Se høydepunkter og scoringene i videovinduet øverst!

Wiig ropte på straffespark
Etter halvspilt førsteomgang kom Sarpsborg 08 mer og mer inn i kampen, men bortelaget maktet ikke å utfordre Lasse Staw ordentlig. Først etter en halvtime ble det farlig. Øyvind Hoås fant Martin Wiig med en fin stikker. Christian Gamboa løp inn i duell med Wiig, som skled og gikk overende, men dommer Svein-Erik Edvartsen vinket spillet videre.

TV 2 Play: Martin Wiig mener han ble snytt for straffe

Kort tid før pause fikk Fredrikstad nok en stor sjanse. Elyounoussi brøt i egen sekstenmeter og satte full fart mot Sarpsborg-målet. Der kom også Joachim Thomassen løpende, og fikk ballen servert noen meter foran Heier. Men midtbanespilleren fikk et dårlig førstetouch, og misbrukte den store sjansen til å sende hjemmelaget i ledelsen. Dermed stod det 0-0 til pause.

Les også: Sarpsborg-eventyret startet i Fredrikstad

Scoret mot gamle lagkamerater
Andre omgang startet tamt, og var preget av småfeil innad hos begge lag. Etter en drøy time eksploderte jubelen på Fredrikstad stadions bortetribune.

Joachim Jørgensen løftet ballen mot Wiig som atter en gang hadde startet på løp. Det så først ut til at den tidligere Fredrikstad-spilleren hadde startet for sent til å rekke å avslutte, men spissen kom Fredrikstad-keeper Staw i forkjøpet. Burvokteren fikk en hånd på ballen, men det var ikke nok til å hindre at ballen trillet mot mållinjen. Wiig kunne enkelt løpe forbi og banke inn 1-0 mot sine gamle lagkamerater.

Ikke lenge etter fikk Elyounoussi nok en gang en stor mulighet til å score med hodet. Amin Askar la inn til Elyounoussi som fikk stå helt alene, men også denne gangen var Heier med på notene og slo til corner.

Fem minutter før slutt fikk Elyounoussi full klaff da han ble spilt igjennom av Etzaz Hussain. Elyounoussi dro ballen med seg inn i sekstenmeteren, før han med stor følelse chippet ballen over Heier.

I de siste minuttene av kampen skjedde det mye. To minutter etter utligningen var FFK frempå igjen, og Khalifa Jabbie hamret ballen i stolpen. En utspilt Heier ikke kunne gjøre annet enn å se på. På returen ventet Askar, men 25-åringen la for mye kraft i avslutningen.

Les også: Stadionuret avslører - sjekk når ditt lag sprekker

Minuttet senere fikk Elyounoussi satt ballen i mål for andre gang i løpet av kvelden, men scoringen ble korrekt annullert på grunn av offside.

FFK fortsatte å presse på og styre kampen, men klarte aldri å sette inn det avgjørende målet. Dermed ble det poengdeling i slaget om Østfold. Fredrikstad ligger nå på åttende plass på tabellen, a poeng med Sarpsborg på niende plass.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Fredrikstads redningsmann klarte ikke helt å glede seg etter kampen.

– Jeg er mer skuffet over at vi ikke tar med oss tre poeng i dag. Vi har en haug av sjanser, så det er veldig bittert å ikke få med seg tre poeng hjemme mot Sarpsborg, sa Tarik Elyounoussi da kampen var over.

TV 2 Play: Se intervjuet med Tarik Elyounoussi her.

Slik startet lagene:
Fredrikstad: Lasse Staw - Christian Gamboa, Jørgen Horn, Raio Piiroja, Joachim Thomassen - Amin Askar, Hans Erik Ramberg, Khalifa Jabbie, Mads Hansen - Alexander Ruud Tveter, Tarik Elyounoussi.

Sarpsborg 08: Joacim Heier - Magnar Ødegaard, Kjetil Berge, Ole Heieren Hansen, Jo Nymo Matland - Tom Erik Breive, Joachim Jørgensen, Erik Jonvik - Øyvind Hoås, Morten Giæver, Martin Wiig.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!