syria-us-fordømmelse-F - Ny kraftig fordømmelse av Syria fra USA

Det hvite hus kommer med en ny, kraftig fordømmelse av volden i Syria og mener president Bashar al-Assad enten må lede en politisk overgangsprosess eller gi fra seg makten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi har bedt president Assad om å stanse volden. Vi fordømmer kraftig, i de sterkeste ordelag, volden som utøves i Syria, sa talsmann Jay Carney i Det hvite hus mandag.

- President Assad må ta del i politisk dialog. En overgang må finne sted. Hvis president Assad ikke går i bresjen for en slik overgang, må han gå av, sa Carney.

USAs president Barack Obama har også tidligere bedt Assad om å gå av om ikke han er i stand til å innføre demokratiske reformer.

I helgen innledet det syriske militæret en kraftig offensiv mot byen Jisr al-Shughour nær Syrias nordlige grense til Tyrkia. Ifølge innbyggere og aktivister ble byen søndag beskutt av helikoptre og stridsvogner, før soldatene skal ha tatt kontroll over byen. Statlige medier hevder å ha gjennomført omfattende militæroperasjoner på jakt etter væpnede gjenger i byen.

Ifølge tyrkiske medier har nærmere 7.000 syriske flyktninger krysset grensen til Tyrkia, på flukt fra volden i hjemlandet. (©NTB)