Valon Berisha (Foto: Ness, Jan Kåre/Scanpix)
Valon Berisha (Foto: Ness, Jan Kåre/Scanpix)
Ugonna Anyora, Daniel Bamberg og Alexander Søderlund (Foto: Jan Kåre Ness/Scanpix)
Ugonna Anyora, Daniel Bamberg og Alexander Søderlund (Foto: Jan Kåre Ness/Scanpix)
Djurdjic (Foto: TV 2/)
Djurdjic (Foto: TV 2/)
Bamberg
Bamberg

Viking-krisen fortsetter for Hareide: – Småguttaktig

Defensive feiltrinn ødela for Viking mot Haugesund.

Haugesund - Viking 2-0

Haugesund stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Etter en uke med krisemøter, Egil Østenstads avgang som sportsdirektør – og tilsynelatende enighet om hvor veien videre skal gå, var det om å gjøre for Åge Hareide og Viking å endelig sikre et godt resultat igjen.

Men Haugesunds Daniel Bamberg og Nikola Djurdjic ville det annerledes.

Se kampreferat i videovinduet øverst

– Lille Haugesund er i ferd med å vise seg frem i norsk toppfotball. Vi akter å være her i lang tid fremover, så da må vi heve oss noen hakk i forhold til dette, også, sier Haugesunds vikarierende trener Eirik Horneland til TV 2 Sporten.

Se hele intervjuet med Horneland i TV 2 PLAY

Les også:Haugesund måtte unnvære sin viktigste mann mot Viking

Sjokkstart for Viking
I fjorårets tilsvarende oppgjør fikk Viking et mål i fleisen før fem minutter var spilt. I dag skulle det gå enda kortere tid.

Haugesund fikk frispark på rundt 20 meter allerede i kampens første spilleminutt. Bamberg, som sto uten Tippeliga-scoringer før oppgjøret, stilte seg opp og skrudde ballen i nærmeste hjørne – med landslagskeeper Rune Jarstein stående som passiv tilskuer på streken.

Les også:Østenstad brukte over 120 millioner kroner på spillerkjøp

– Det er litt småguttaktig at vi forlater muren, og ikke står i muren og gjør oss store, sier Hareide til TV 2 Sporten.

Viking hadde sine sjanser til å komme tilbake i kampen.

Først ved Nevland etter et gjennomspill fra Sæternes, så ved Valon Berisha etter en lynrask kontring mot slutten av omgangen. Men ved begge anledninger sto en solid Per Morten Kristiansen i veien for avslutningene.

Det er fortvilende. Jeg synes det verste var starten vi fikk, det var en hard prøvelse for guttene.

Fortvilelse på Viking-benken
Åge Hareide satt med en bekymret mine på benken midtveis i omgangen – et ansiktsuttrykk Vikings tilhengere har vært vant til å se denne sesongen.

Og like før stadionuret passerte 30 minutter kom Haugesund på en farlig kontring, men Viking fikk med nød og neppe avverget.

Les også:Stadionuret avslører - sjekk når ditt lag sprekker

Sju minutter før pause fikk så Thomas Sørum en eventyrlig mulighet til å doble ledelsen, men spissen headet rett på Jarstein etter å ha fått stå umarkert på et frispark.

Vikings assistenttrener Svein Fjælberg varslet at det kunne bli endringer på laget før andre omgang, men da Viking-spillerne entret gressmatta var det de samme elleve som startet for de mørkeblå.

Serbisk lekkerbisken
55 minutter ut i oppgjøret doblet Haugesund ledelsen. Bamberg slo et frispark inn mot første stolpe. Nikola Djurdjic kom seg fri og flikket ballen elegant opp i krysset til venstre for Jarstein til 2-0 – Djurdjic' tredje for sesongen – og et solid punktum for Vikings ambisjoner om poeng i rogalandsderbyet.

Se hele intervjuet med Åge Hareide i TV 2 PLAY

– Kampen ødelegges fordi vi glipper i markeringen på en ny dødball, og det kan vi ikke gjøre på dette nivået, sier Hareide, som var fornøyd med måten spillerne hans reiste seg på etter det første baklengsmålet.

Sjanseløse vikinger
Men i andre omgang var det et helt annet Viking-lag som kom på banen.

For tafatte gjester skapte ikke én eneste målsjanse i motvinden etter hvilen, og ble i lange perioder løpende imellom langt mer tente Haugesund-spillere.

Les også:Her gjenskaper FKH-fansen «forbannet» Viking-kunstverk

– Innsatsen i andre omgang oppsummerer hele situasjonen i Viking, sa kommentator Morten Langli idet kampen var i ferd med å ebbe ut.

– Det er fortvilende. Jeg synes det verste var starten vi fikk, det var en hard prøvelse for guttene. Men vi må tilbake, vi må ikke slippe inn slike mål, og vi må score på de sjansene vi får. Vi må bare fortsette å tenke positivt fremover, sier Hareide.

I neste runde venter Brann og Kim Ojo for Viking, mens Haugesund møter Sogndal.

PS: I 2005 kom Viking 2 foran Haugesund på tabellen i 2. divisjon, avdeling 3. Styrkeforholdet mellom klubbene har endret seg siden den gang.

Se intervju med Alexander Søderlund i TV 2 PLAY: – Synd hvis Viking går ned

Slik stilte lagene:

Haugesund (4-4-2): Kristiansen - Pozniak, Skjerve, Nordberg, Andreassen - Bamberg, Anyora, Bangura, Søderlund - Djurdjic, Sørum.

Viking (4-3-3): Jarstein - Skogseid, Lædre Bjørdal, Sigurdsson, Bertelsen - Valon Berisha, Landu Landu, Nevland - Nisja, Sæternes, de Lanley.