Olle Olle (Foto: TV 2/)
Olle Olle (Foto: TV 2/)

Lennartsson: – Aalesund hadde utrolig flaks

– Aalesund-spillerne bør kjøpe alle loddene de kan finne i Oslo og Aalesund i kveld, sier Jörgen Lennartsson.

Stabæk-Aalesund 1-2

Se høydepunkter i videovinduet øverst!

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Aalesund hadde aldri slått Stabæk i seriesammenheng på bortebane før mandagens kamp i Telenor Arena. Etter nitti intense minutter pluss tillegg kunne oransjetrøyene juble for tre kjærkomne poeng. En 19-åring ble den store helten.

– De hadde utrolig flaks
Stabæk-trener Jörgen Lennartsson var langt nede etter kampen. Han mener Aalesund hadde griseflaks som kunne reise hjem til Sunnmøre med tre poeng.

– Sånn er fotballen. Vi spiller fantastisk fotball i dag. Jeg er utrolig fornøyd med spillernes prestasjon i dag og måten vi spiller fotball på. Jeg tror vi produserer 25 målsjanser. Dessverre gjør vi bare ett mål på de sjansene og det er vel udyktighet. Aalesund-spillerne bør kjøpe alle loddene de kan finne i Oslo og Aalesund i kveld.

– Du mener de hadde flaks?

– Ja, jeg synes de hadde utrolig flaks. De gjorde en god kamp, men hadde også flaks, sier Lennartsson til TV 2 Sporten.

TV 2 PLAY: Se intervju med Lennartsson etter kampslutt

Rekdal: – Vi har «marginer»
Aalesund-trener Kjetil Rekdal på sin side forteller at han talte 10-5 i målsjanser i Stabæks favør. Han innrømmer at tangotrøyene var heldige som tok alle tre poengene.

– Vi er heldig i første omgang som får lov til å lede. I andre omgang synes jeg det er ganske jevnt i målsjanser. Vi hadde sjansen til å gjøre 2-0, men gjorde det ikke, og så kom Stabæk med 1-1 og det var fullt fortjent. I de to foregående årene jeg har vært her som trener ville vi vært sjanseløse, men i dag står vi opp. At vi blir presset innimellom - det må vi leve med. Og at et så godt offensivt lag som Stabæk innimellom skaper sjanser må vi også leve med. At vi har marginene med oss som til slutt vinner kampen har jeg heller ingen problemer med å innrømme, sier Rekdal.

TV 2 PLAY: Se intervju med Rekdal etter kampslutt

Parr hamret inn ledelse
Allerede etter syv minutter ga Jonathan Parr gjestene ledelsen 1-0. Stabæk hadde flere store sjanser, men en god Sten Grytebust i AaFK-målet sørget for at det stod 0-1 til pause. I andre omgang utlignet Alain Junior Ollé Ollé for bærumslaget, men tyve minutter før slutt sørget Christian Myklebust for at Aalesund vant 2-1.

Aalesund fikk en best mulig åpning på kampen mot Stabæk. Etter sju minutter serverte Michael Barrantes en strålende pasning til Jonathan Parr. Backen fikk boltre seg i rom på venstresiden, og alene med Jan Kjell Larsen gjorde 22-åringen ingen feil.

Se høydepunkter i videovinduet øverst!

Like etter kunne gjestene doble ledelsen. Denne gangen var det Barrantes som ble servert av Christian Myklebust fra dødlinja, men costarikaneren skjøt rett på hjemmelagets sisteskanse.

Les også: Stadionuret avslører - sjekk når ditt lag sprekker

Flere store sjanser
Stabæk ristet av seg sjokket, og etter tyve minutter trodde nok alle i Telenor Arena at Stabæk skulle utligne til 1-1. 10 meter fra mål kunne Mikkel «Mix» Diskerud skutt selv, men valgte i stedet å gi Veigar Páll Gunnarsson sjansen. I stedet for å sende hjemmefansen til himmels, skjøt islendingen ballen over et så å si åpent mål fra åtte meter.

Hjemmelaget fortsatte å presse på for utligning, og hadde flere store sjanser i løpet av førsteomgangen. Både Alain Junior Ollé Ollé og Mix fyrte av gode skudd, men en meget våken Sten Grytebust mellom stengene for Aalesund sørget for at stillingen stod 1-0 i AaFKs favør til pause.

Underholdende kamp
Stabæk åpnet andre omgang på samme måte som slutten på den første – Diskerud fyrte av nok et skudd mot Grytebust, men sisteskansen var fint nede og holdt ballen.

Stabækpublikum ropte etter scoring, og etter knappe timen skulle de til slutt få ønsket sitt oppfylt. Vegar Eggen Hedenstad slo inn fra venstre langs bakken til Ollé Ollé, som først bommet på ballen og blir liggende bak ham. Men kameruneren tenkte raskt, og fomlet inn ballen til 1-1 før Grytebust fikk mulighet til å avverge.

Se høydepunkter i videovinduet øverst!

Tyve minutter før slutt var Gunnarsson frempå for Stabæk igjen, og denne gangen fikk han ballen i mål. Hjemmepublikumet jublet for det de trodde var scoring da dommer Ken Henry Johnsen pekte på midtsirkelen, men linjedommeren viftet med flagget og målet ble annullert for offside.

Og bare noen minutter senere skulle vondt bli verre for hjemmepublikumet. Christian Myklebust spilte vegg med Fredrik Ulvestad i Stabæks sekstenmeter, før han satte ballen mellom beina Jan Kjell Larsen – en iskald avslutning fra 19-åringen som scoret sitt første tippeligamål i karrieren.

Etter vinnerscoringen mot Stabæk er Myklebyst klar på at han er lysten på mer tippeligaspill denne sesongen.

– Før sesongen var jeg nesten ikke med på a-laget en gang, så nå er målet å spille meg fast på laget slik jeg har gjort de siste kampene, sier Myklebust til TV 2 Sporten.

Slik startet lagene:

Stabæk (4-4-2): Jan Kjell Larsen - Vegar Eggen Hedenstad, Jørgen Hammer, Morten M. Skjønsberg, Bjarni Ólafur Eiriksson - Mikkel Diskerud, Henning Hauger, Pontus Farnerud, Alain Junior Ollé Ollé - Veigar Páll Gunnarsson, Pálmi Rafn Pálmason.

På benken: Jon Knudsen, Gilles Ondo, Tor Marius Gromstad, Jørgen Skjelvik, Torstein Andersen Aase, Haris Skenderovic.

Aalesund (4-3-3): Sten Grytebust - Enar Jääger, Ville Jalasto, Daniel Arnefjord, Jonatan Tollås - Peter Orry Larsen, Fredrik Ulvestad, Michael Barrantes - Jonathan Parr, Solomon Onkoronkwo, Christian Myklebust.

På benken: Jonas Sandqvist, Edvard Skagestad, Magnus Sylling Olsen, Fredrik Carlsen, Kjell Rune Sellin, Didrik Fløtre.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk