TELTLEIR: Syrikse flyktninger i Boynuyogun, Tyrkia, nær den syriske grensen, mandag. Tyrkia har gitt asyl til mer enn fem tusen syrerne siden opprøret mot regimet startet i midten av mars.
 (Foto: Scanpix / Selcan Hacaoglu )
TELTLEIR: Syrikse flyktninger i Boynuyogun, Tyrkia, nær den syriske grensen, mandag. Tyrkia har gitt asyl til mer enn fem tusen syrerne siden opprøret mot regimet startet i midten av mars. (Foto: Scanpix / Selcan Hacaoglu )

Syriske flyktninger strømmer til Tyrkia

6800 syrere har flyktet til Tyrkia. Mange av dem som en konsekvens av sikkerhetsstyrkenes brutale operasjoner i Jisr al-Shughour søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømmen av syrere som tar seg inn i Hatay-provinsen i Tyrkia, tiltar i styrke, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia.

Tyrkia har gitt asyl til mer enn fem tusen syrerne siden opprøret mot regimet startet i midten av mars.

Flykter fra syriske sikkerhetsstyrker

Flesteparten av dem som har kommet til Tyrkia nylig, er fra den nordvestlige byen Jisr al-Shurgur, hvor syriske sikkerhetsstyrker har gjennomført omfattende operasjoner.

Les også:Syrisk by stormet av soldater

Syriske stridsvogner gikk natt til søndag inn i Jisr al-Shughour, ifølge innbyggere. Den strategisk viktige byen, som ligger nær grensa til Tyrkia, har den siste tida vært åsted for store demonstrasjoner mot syriske styremakter.

I tillegg skal sikkerhetsstyrkene ha satt avlinger i brann i tre landsbyer utenfor Jisr al-Shughour. Mange innbyggere la søndag på flukt nordover mot Tyrkia og skogområdene langs grensa.

Søker tilflukt i teltleirer

Ifølge den siste opptellingen som er gjort, har i alt 6.817 personer tatt seg over grensa til Tyria.

KRISEHJELP: Syriske flyktninger som flykter fra krigen i hjemlandet får hjelp i Boynuyogun i Tyrkia, nær den syriske grensen. (Foto: Scanpix / Vadim Ghirda )
KRISEHJELP: Syriske flyktninger som flykter fra krigen i hjemlandet får hjelp i Boynuyogun i Tyrkia, nær den syriske grensen. (Foto: Scanpix / Vadim Ghirda )

Syrerne søker tilflukt i to teltleirer som er organisert av tyrkisk Røde Kors i Hatay. Ytterligere to leire er i ferd med å bli satt opp.

Les også: Internett og mobilnett skrudd av i Syria

Syriske statlige medier meldte sent søndag kveld at hæren har tatt full kontroll over Jisr al-Shurgur.

Motstandere av regimet ha satt opp feller for å forsinke soldatenes frammarsj, ifølge en mann som hevder han har hoppet av fra hæren.

Tidligere i juni skal 120 medlemmer av de syriske sikkerhetsstyrkene ha blitt drept i Jisr al-Shughour. Lokale innbyggere sier soldatene ble drept fordi de nektet å gå til angrep på demonstranter. Statlig syrisk fjernsyn har på sin side meldt at soldatene ble drept av «væpnede bander».