Den libiske diktatoren, Muammar Gaddafi, lar borgerkrig være borgerkrig, og spiller et parti sjakk. (Foto: REUTERS TV/Reuters)
Den libiske diktatoren, Muammar Gaddafi, lar borgerkrig være borgerkrig, og spiller et parti sjakk. (Foto: REUTERS TV/Reuters)

Her hygger Gaddafi seg med sjakk mens borgerkrigen raser

Stemningen så ut til å være upåklagelig da diktatoren Muammar Gaddafi fikk besøk av Kirsan Iljumzjinov, lederen for Verdenssjakkforbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens borgerkrigen raste videre noen mil utenfor Tripoli brukte Gaddafi deler av søndagen på å spille sjakk med sin russiske gjest.

Libysk TV viste bilder av diktatoren som sitter dypt konsentrert mens han pønsker ut neste trekk. Ikke på slagmarken denne gangen, men i duellen med Iljumzjinov.

Han så ut til å trives svært så godt i Gaddafis selskap og smilte bredt da han tok diktatoren i hånden.

I tillegg til å være leder for Verdenssjakkforbundet (FIDE) er Kirsan Iljumzjinov forretningsmann og tidligere president i den russiske delrepublikken Kalmykia. Han vakte oppsikt da han på 1990-tallet hevdet at han var blitt bortført av utenomjordiske vesener i en UFO.

Møtet med Gaddafi skal ha vart i to timer. Til nyhetsbyrået Interfax forteller Iljumzjinov at han spilte sjakk med Gaddafi i en kontorbygning i den libyske hovedstaden. (©NTB)