Den libiske diktatoren, Muammar Gaddafi, lar borgerkrig være borgerkrig, og spiller et parti sjakk. (Foto: REUTERS TV/Reuters)
Den libiske diktatoren, Muammar Gaddafi, lar borgerkrig være borgerkrig, og spiller et parti sjakk. (Foto: REUTERS TV/Reuters)

Her hygger Gaddafi seg med sjakk mens borgerkrigen raser

Stemningen så ut til å være upåklagelig da diktatoren Muammar Gaddafi fikk besøk av Kirsan Iljumzjinov, lederen for Verdenssjakkforbundet.

Mens borgerkrigen raste videre noen mil utenfor Tripoli brukte Gaddafi deler av søndagen på å spille sjakk med sin russiske gjest.

Libysk TV viste bilder av diktatoren som sitter dypt konsentrert mens han pønsker ut neste trekk. Ikke på slagmarken denne gangen, men i duellen med Iljumzjinov.

Han så ut til å trives svært så godt i Gaddafis selskap og smilte bredt da han tok diktatoren i hånden.

I tillegg til å være leder for Verdenssjakkforbundet (FIDE) er Kirsan Iljumzjinov forretningsmann og tidligere president i den russiske delrepublikken Kalmykia. Han vakte oppsikt da han på 1990-tallet hevdet at han var blitt bortført av utenomjordiske vesener i en UFO.

Møtet med Gaddafi skal ha vart i to timer. Til nyhetsbyrået Interfax forteller Iljumzjinov at han spilte sjakk med Gaddafi i en kontorbygning i den libyske hovedstaden. (©NTB)