Ville stoppe seilbåt på vei fra Norge til Danmark

Politiet prøvde natt til mandag uten hell å stoppe en seilbåt som var på vei fra Langesund til Danmark. Vitner mente de to personene om bord var «meget berusede».

Selv om vitnene advarte de to seilerne om at en nattseilas over Skagerrak med beruset skipper kunne være risikofylt, løsnet de to personene fortøyningen og satte kursen mot Danmark.

Politiet ble varslet klokken 22.55. Etter å ha konferert med Hovedredningssentralen Sør-Norge ba politiet losskøyta i Langesund om bistand, opplyser Telemark politidistrikt.

Høye bølger

Politiet og losskøyta satte dermed etter den danske seilbåten, og etter en drøy time og 9 nautiske mil fra land hadde losskøyta tatt igjen seilbåten.

Det var forholdsvis grov sjø i området, med rundt to meter høye bølger.

– Det var umulig for politiet å borde seilbåten. Skipperen om bord i seilbåten ble derfor kalt opp over VHF-sambandet og bedt om å snu og gå inn til land igjen. Dette nektet han, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt.

Risikabelt

Politiet valgte å trekke seg tilbake ettersom båten var på rett kurs og fordi de mente at et bordingsforsøk mot båt og mannskap i åpen sjø ville kunne få alvorlige følger slik forholdene var i området.

Dansk redningstjeneste er blitt varslet om hendelsen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2