Andre Fosså Aguiluz (Foto: Frode Olsen)
Andre Fosså Aguiluz (Foto: Frode Olsen)

André Fosså Aguiluz tok NM-gull i BMX

Knuste sin tøffeste konkurrent i finalen

Sola (TV 2 Sporten): Denne helgen ble det arrangert NM i BMX-sykling like ved Sola Flyplass i Rogaland. I eliteklassen for menn var André Fosså Aguiluz suveren i finalen.

Se video over!

– Dette er veldig deilig. I realitieten sto det mellom meg og Sebastisan Kartfjord, sier Fosså Aguiluz like etter målpassering.

Syklisten fra Klepp i Rogaland innrømmer at dagen ble en mental påkjenning.

Andre Fosså Aguiliz (Foto: Frode Olsen)
Andre Fosså Aguiliz (Foto: Frode Olsen)

– Jeg brukte mye krefter på den mentale biten. I morges sto jeg tidlig opp og begynte forberedelsene. Jeg satte meg på sykkelen og kjørte en rolig runde med musikk på ørene, sier han.

Sebastian Kartfjord var aldri i nærheten til å holde samme nivå som Aguiluz i finaleheatet, og måtte nøye seg med 2. plassen. Per Erik Nilsen tok den siste pallplasseringen.

Gode juniorer

I juniorklassen klatret en annen rogalending til topps. André Josdal fra Sviland vant heatet foran Fredik Westeng Olsen fra Råde. Magnus Iversen fra Sandnes tok tredjeplassen.

Det ble ikke kjørt finale for kvinner i mesterskapet. Men i de innledende rundene på jentesiden var Benedicte Birkeland i en egen klasse.

andre josdal (Foto: Frode Olsen)
andre josdal (Foto: Frode Olsen)

BMX-sykling regnes ikke som en risikosport, men mesterskapet hadde likevel sine uhell. Mest alvorlig virket det da en publikummer fikk illebefinnende, og måtte fraktes til sykehuset.

– Det gikk etter forholdene bra med damen som falt om. Vi fikk kontakt, og hun var bevisst da ambulansen kjørte til UIS Rogaland, sier Maren Sleveland, til TV2.

I løpet av dagen ble flere syklister undersøkt av legepersonell etter ulike fall.

– Alle vi har hatt til behandling har gått herfra for egen maskin, sier Sleveland.

Maren Svinland Røde kors (Foto: Frode Olsen)
Maren Svinland Røde kors (Foto: Frode Olsen)