TIDENES YNGSTE LIVSTIDSFANGE: Cristian Fernandez er tiltalt for å ha slått sin yngre bror David Galarriago til døde i deres hjem i Jacksonville, Florida, i mars tidligere i år. Tidligere har han knekt benet hans. (Foto: CBS)
TIDENES YNGSTE LIVSTIDSFANGE: Cristian Fernandez er tiltalt for å ha slått sin yngre bror David Galarriago til døde i deres hjem i Jacksonville, Florida, i mars tidligere i år. Tidligere har han knekt benet hans. (Foto: CBS)

12-åring kan få livstidsdom for å ha drept sin egen bror

Cristian Fernandez' voldshistorikk er så ekstrem at aktoratet stiller ham for retten som en voksen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om påtalemyndigheten får det som de vil, blir 12 år gamle Cristian Fernandez USAs yngste person som havner bak lås og slå resten av livet.

Fernandez er tiltalt for å ha slått sin yngre bror David Galarriago til døde i sitt hjem i Jacksonville, Florida, i mars tidligere i år.

Obduksjonen av toåringen viste at skadene var forårsaket av en stump gjenstand slått mot guttens hode. Fernandez har også tidligere overfalt sin bror. I januar brakk han benet hans, melder Dailymail.

Toåringen ble funnet blodig og livløs på gulvet etter at Fernandez skulle passe på sin lillebror mens mor var ute. Moren, Biannela Susana, vurderte ikke skadene som spesielt alvorlige, og oppsøkte ikke sykehus før to dager senere. Her døde toåringen av kraniebruddet han ble påført to dager tidligere.

Les også: Britisk barnedrapsmann må i fengsel på nytt

Samfunnet må beskyttes mot denne unge farlige mannen. Aktor i saken, Angela Corey.

– Fare for at han dreper igjen

Hvis Fernandez hadde blitt tiltalt som en ungdomsforbryter og deretter blitt dømt, ville han være fri som 21-åring. Dette synes ikke aktor i saken, Angela Corey, er et tilfredsstillende scenario.

Det ekstreme soningsforslaget har sin bakgrunn i frykten for at han kan drepe igjen. Aktoratet bestemte seg for å behandle Fernandez som en voksen i stedet for en ungdomsforbryter etter å ha gjennomgått hans volds- og atferdshistorikk.

– Siktelsen er ufattelig og trist, men det er den eneste lovlige mekanisme vi har for å beskytte samfunnet mot den tiltalte, sier aktor.

– Vi må gripe inn nå, og har tatt en tøff avgjørelse. Samfunnet må beskyttes for denne unge mannen, sier Corey.

EKSTREMTILFELLE: - Siktelsen er ufattelig og trist, men det er den eneste lovlige mekanisme vi har for å beskytte samfunnet mot den tiltalte, uttalte aktor Angela Corey under høring.
EKSTREMTILFELLE: - Siktelsen er ufattelig og trist, men det er den eneste lovlige mekanisme vi har for å beskytte samfunnet mot den tiltalte, uttalte aktor Angela Corey under høring.

Selvmord, voldtekt og mishandling

I familiens historikk finnes en rekke hendelser som uten tvil har bidratt til en traumatisk barndom for den tiltalte gutten. Nå vil guttens forsvarere bruke turbulensen i hans nærmeste familie for å forklare hans ekstreme atferd.

Les også: Drapsdømt som tiåring – nå er han barnepornofengslet

Fernandez biologiske far har aldri vært en del av guttens liv. Han har sittet i fengsel for voldtekt av Fernandez mor. En voldtekt som skal ha resultert i at hun ble gravid med den nå drapstiltalte gutten.

Susana var 12 år da hun fikk Cristian, noe som sendte dem begge i fosterhjem. To år senere ble gutten funnet av politiet, vandrende alene og skitten rundt et lokalt motell.

Fernandez stefar tok sitt eget liv etter å ha blitt anklaget for seksuelle overgrep. Han skjøt seg selv foran de øvrige familiemedlemmene. Guttens forsvarere hevder de har beviser for å dokumentere at mishandling har funnet sted i guttens ulike hjem helt fra han ble født.

Les også: Mener moren drepte barna Elise (2) og Harry (3)

– Han er sviktet av alle

Ifølge Rob Mason, en av guttens forsvarere, er det gutten selv som er det egentlige offeret for en grusomt omsorgssikt fra alle hold.

– Hele systemet har sviktet ham. Dette barnet er helt klart et offer. Vi tror han kan bli rehabilitert. Som hans advokater vil vi kjempe for det, sier Mason.

Les også: – Vår gudegitte rett å slå barn

12-åringen har blitt undersøkt av to rettsmedisinske psykologer som beskriver guttens tilstand som «følelsesmessig underutviklet».