ANGREP: Syriske soldater ved den strategisk viktige byen Jisr al Shughour. Byen skal ha blitt angrepet med stridsvogner og helikoptre. (Foto: Bassem Tellawi/Ap)
ANGREP: Syriske soldater ved den strategisk viktige byen Jisr al Shughour. Byen skal ha blitt angrepet med stridsvogner og helikoptre. (Foto: Bassem Tellawi/Ap)

Stridsvogner og helikoptre bombarderer syrisk grenseby

Syriske helikoptre og stridsvogner beskyter søndag byen Jisr al-Shughour, ifølge innbyggere. Samtidig flykter stadig flere syrere til nabolandet Tyrkia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den strategisk viktige byen, som ligger nær Syrias nordvestlige grense til Tyrkia, har den siste tida vært åsted for store demonstrasjoner mot syriske myndigheter.

Skuddsalver i hele byen

Ifølge innbyggere Reuters har vært i kontakt med, stormet styrker kontrollert av president Bashar al-Assads bror Maher byen tidlig søndag morgen.

– De bruker opptil 150 stridsvogner og pansrede kjøretøy. Jisr al-Shughour er en liten by, og det finnes ikke en gang nok plass til å parkere alle stridsvognene. Bombarderingen foregår uten stans nå. To helikoptre flyr over byen og derfra skytes det med maskingevær, sier en innbygger som betrakter det hele fra en bakketopp med utsikt over byen.

En annen innbygger opplyste tidlig søndag morgen at stridsvognene inntok byen fra sør før de avfyrte skuddsalver i hele byen.

Fant massegrav

Senere søndag ettermiddag melder det statskontrollerte nyhetsbyrået SANA, at det er funnet en massegrav i byen. Skylden legges på «væpnede gjenger».

– Det er oppdaget en massegrav i Jisr al-Shughur med likene av sikkerhetsagenter fra politihovedkvarteret, melder SANA uten å si hvor mange døde det skal dreie seg om.

– Væpnede grupper har lemlestet likene som er hentet opp av massegraven, heter det videre.

Den syriske hæren har gjennomført omfattende operasjoner i Jisr al-Shughur de siste dagene etter det myndighetene hevder var en massakre mot 120 politimenn i uken som gikk.

Innbyggerne i byen flykter, og aktivister hevder hæren bruker helikoptre og stridsvogner i harde angrep. Den strategisk viktige byen, som ligger nær Syrias nordvestlige grense til Tyrkia, har den siste tida vært åsted for store demonstrasjoner mot syriske myndigheter.