Sarpsborg   FFK
Sarpsborg FFK

Fotballfest i Østfold

Østfolds to topplag barker sammen til lokalderby i Tippeligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tippeligaen er denne sesongen blitt et lokaloppgjør rikere. Skal du kjøre fra kveldens kamparena til motstanderens hjemmebane, tilbakelegger du drøyt 15 kilometer i bilen, så her snakker vi om et skikkelig nabooppgjør i rundens TV 2-sendte hovedkamp fra Tippeligaen.

– Jeg ble veldig glad den dagen Fredrikstad rykket opp. Det gir en ekstra dimensjon til Tippeligaen. Det er et nabooppgjør med mye følelser. Å få den knivingen er et stort pluss for Tippeligaen og oss. Det blir elektrisk stemning, slik som det er i kampene mellom Vålerenga og Lillestrøm, og Rosenborg og Molde. Det er fryktelig moro å være med på det, sa Sarpsborg 08-trener Roar Johansen til TV 2 Sporten før sesongstart.

Han leder for øvrig et lag som har gjort det mye skarpere enn ekspertene regnet med før sesongen tok til. TV 2-ekspert Petter Myhre tippet sarpingene på 16. plass, altså desidert sist. Laget har imidlertid svart ved å vinne alle sine fire første hjemmekamper, og tok en stor skalp allerede i første runde – nemlig Molde. Men på bortebane har det vært tyngre, og i kveld er det bortekamp som gjelder for laget – selv om det er aldri så nært hjemme.

Også Fredrikstad har kommet bedre i gang enn TV 2-ekspert Myhre spådde. Ifølge hans spådom ender Fredrikstad på 12. plass når sesongen er omme. Men etter åtte serierunder lå laget på sjuendeplassen i Tippeligaen, og på hjemmebane har FFK slått både Rosenborg og Vålerenga.

Få med deg fotballfesten fra Østfold på TV 2 fra kl. 19.55. Kommentatorer er Øyvind Alsaker og Tor Ole Skullerud.

Slik spilles resten av kampene i 11. serierunde:

10. juni kl. 19.00: Brann–Sogndal – TV 2 Sumo

13. juni kl. 18.00: Haugesund–Viking – TV 2 SPORT

13. juni kl. 18.00: Lillestrøm–Odd Grenland – TV 2 SPORT 2

13. juni kl. 18.00: Molde–Start – TV 2 SPORT 3

13. juni kl. 18.00: Stabæk–Aalesund – TV 2 SPORT 4

9. juli kl. 18.00: Rosenborg–Strømsgodset – TV 2 Zebra

10. juli kl. 20.00: Vålerenga–Tromsø – TV 2 Sumo

Se FFK–Sarpsborg 08 på TV 2 fra kl. 19.55

Se også:

«Hotel Cæsar» på TV 2 mandag 13. juni kl. 18

«The Shield» på TV 2 Zebra mandag kl. 22