Prins Daniel har i vår studert fysiologi på Karolinska Institutet i Stockholm. Men han har ikke kommet inn på karakterkrav. I stedet betalte hoffet 200.00 for å la prinsen gå forbi køen.  (Foto: Stella Pictures)
Prins Daniel har i vår studert fysiologi på Karolinska Institutet i Stockholm. Men han har ikke kommet inn på karakterkrav. I stedet betalte hoffet 200.00 for å la prinsen gå forbi køen. (Foto: Stella Pictures)

Prins Daniel kjøpte seg plass på svensk universitet

Prisen: 200.000

Den svenske prins Daniel, som er gift med kronprinsesse Victoria, har betalt 200.000 svenske kroner for å bli tatt opp ved det anerkjente svenske universitetet, Karolinska Institutet i Stockholm, melder aftonbladet.se.

Det svenske folk betaler

Prins Daniel hadde ikke gode nok karakterer til å bli tatt opp i det ordinære opptaket ved universitetet. Løsningen ble da å kjøpe seg forbi køen.

Nå får den svenske prinsen en utdannelse i fysiolog på de svenske skattebetalernes regning.

LES OGSÅ: Madde sendte hunden med privatfly

Skandale etter skandale

Det siste året har vært preget av den ene skandalen etter det andre for det svenske kongehuset, sist med påstander om Carl Gustafs nakenbading med strippere. Den svenske kongefamilien daler i popularitet hos det svenske folk. Spørs hvor villige de er til å betale for prinsens køsniking.

LES OGSÅ: Her er skandalene som herjer den svenske kongefamilien

Lovlig køsniking

Prins Daniel har ikke brutt noen lover, ettersom det i Sverige er lovlig å kjøpe seg forbi køen. Tanken bak ordningen er at myndigheter og arbeidsgivere skal kunne kjøpe utdannelse for å øke kompetansen blant personalet. Nå er det altså det svenske hoffet som vil øke Daniels kompetanse.

Dyr privatundervisning

Den tidligere fitnessinstruktøren kommer ikke til å ha et normalt studieliv. Han skal ha privatundervisning, da det ifølge hoffet, ikke er mulig for han å kombinere den normale undervisningen med sine plikter som prins. Prislappen blir 200.000.

– Jeg tror personlig at vi, som svenske skattebetalere, kommer til å få tilbakebetalt dette i form av at prinsen kommer til å være dypt engasjert i stiftelser og fond som arbeider mot barnefedme og for bedre helse. Alt det gode prinsen kommer til å utrette innen disse områdene er verdt over 200.000 kroner, sier hoffmarskalk Svante Lindqvist til Aftonbladet.

Prins Daniel skal blant annet studere årsaker til overvekt og hjerte- og karsykdommer, melder avisen.

Les også:

Prinsesse Madeleine nekter å dra hjem

– Her er åtte bevis som kan avsløre kongens løgner