NY KAPTEIN: Robin van Persie tar over kapteinsbindet etter Cesc Fàbregas. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
NY KAPTEIN: Robin van Persie tar over kapteinsbindet etter Cesc Fàbregas. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Robin van Persie går hardt ut mot engelske fotballspillere

Nedelenderen mener at engelske fotballspillere har en tendens til å fokusere mer på festing enn fotball.

Når jeg ser noen av de engelske spillerne som er ute å fester til klokken tre på natta, skjønner jeg at de kommer til å være ferdige som fotballspillere når de er 33.

Arsenal-spiss Robin van Persie er nok en gang ute og slenger med leppa mot sine kollegaer i Premier League.

For en drøy uke siden hevdet Sky Sports at van Persie hadde uttalt at Chelsea-spillerne hadde en tendens til å klage for mye på dommeren, og at Barcelona alltid var ute etter å påvirke dommeren.

van Persie gikk i etterkant ut å tilbakeviste disse påstandene.

LES OGSÅ: Van Persie ber Chelsea- og Barça-spillerne holde kjeft
LES OGSÅ: Van Persie nekter for negativ Chelsea og Barca-kommentar

Denne gangen går Robin van Persie løs på de engelske stjernene som han mener er mer interesserte i å feste, enn å spille fotball.

– Ferdige som 33-åringer
Arsenal-spissen sier ifølge den britiske tabloidavisen The Sun:

– Når jeg ser noen av de engelske spillerne som er ute å fester til klokken tre på natta, skjønner jeg at de kommer til å være ferdige som fotballspillere når de er 33, sier nederlenderen.

– For meg er det viktig å stå opp tidlig hver morgen og spise frokost med mine to barn, og det ville ikke vært mulig om man hang på et diskotek eller et utested til langt på natten.

Arsenal-spissen sier at er fornøyd med at han har tatt det standpunktet til fotballivet, og at han dermed kan få mest mulig ut av det han liker best - å spille fotball.

– Henry jakter fortsatt trofeer
Han trekker frem andre nederlandske fotballspillere som eksempler på spillere som har klart å spille på et høyt nivå til de nærmet seg 40 år. Også tidligere Arsenal-spiss Thierry Henry nevnes som et forbilde for van Persie utenfor banen.

– Se på Thierry Henry. Han dro til USA fordi han ønsket å vinne noe der borte og oppleve noe nytt. Jeg håper at jeg også kan ha en like lang karriere som han, sier van Persie.

– I tillegg har man spillere som Ruud van Nistelrooy, Edwin Van der Sar, Dennis Bergkamp og Clarence Seedorf. De har holdt ut lenge fordi de alltid har levd et liv som har vært hundre prosent profesjonelt, avslutter nederlenderen.

Er du enig med van Persie? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor!