flom-e6-F - Nybygd E6 under vann i Gudbrandsdalen

Nye E6 begynner å ta form i Gudbrandsdalen, men i lange strekninger står den nye veien under vann. Veisjefen i Oppland innrømmer at deler av E6 er lagt for lavt.

Nye E6 koster flere milliarder og skal stå klar i 2013, skriver VG, som fastslår at store deler av strekningen mellom Øyer og Skarsmoen er oversvømt.

- Vi har fremdeles tid til å justere høyden litt, men i utgangspunktet skal dette være riktig. Vi forholder oss til anbefalinger fra NVE, sier prosjektleder Øyvind Moshagen i Statens vegvesen til VG.

NVE har anbefalt at veien skal ligge én meter over vannlinjen fra flommen i 1995, opplyser Moshagen. Statens vegvesen tilføyer at strekninger som i dag står under vann, vil ligge høyere når overbygning og dekke er på plass.

Overfor NRK vedgår veisjef Arild Evensen i Oppland at E6 gjennom deler av Gudbrandsdalen er lagt for lavt i forhold til Gudbrandsdalslågen.

- Slik situasjonen er nå, er det klart at E6 skulle ligget høyere, sier Evensen, som tilføyer at dette nå vil bli tatt opp til diskusjon. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2