flom-e6-F - Nybygd E6 under vann i Gudbrandsdalen

Nye E6 begynner å ta form i Gudbrandsdalen, men i lange strekninger står den nye veien under vann. Veisjefen i Oppland innrømmer at deler av E6 er lagt for lavt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nye E6 koster flere milliarder og skal stå klar i 2013, skriver VG, som fastslår at store deler av strekningen mellom Øyer og Skarsmoen er oversvømt.

- Vi har fremdeles tid til å justere høyden litt, men i utgangspunktet skal dette være riktig. Vi forholder oss til anbefalinger fra NVE, sier prosjektleder Øyvind Moshagen i Statens vegvesen til VG.

NVE har anbefalt at veien skal ligge én meter over vannlinjen fra flommen i 1995, opplyser Moshagen. Statens vegvesen tilføyer at strekninger som i dag står under vann, vil ligge høyere når overbygning og dekke er på plass.

Overfor NRK vedgår veisjef Arild Evensen i Oppland at E6 gjennom deler av Gudbrandsdalen er lagt for lavt i forhold til Gudbrandsdalslågen.

- Slik situasjonen er nå, er det klart at E6 skulle ligget høyere, sier Evensen, som tilføyer at dette nå vil bli tatt opp til diskusjon. (©NTB)