Alberto Contador mistenkes for juks i Giro d'Italia. (Foto: LUK BENIES/Afp)
Alberto Contador mistenkes for juks i Giro d'Italia. (Foto: LUK BENIES/Afp)
Alberto Contador. (Foto: LUK BENIES/Afp)
Alberto Contador. (Foto: LUK BENIES/Afp)

Contador bekrefter Tour de France-deltakelse

Alberto Contador bekreftet lørdag at han deltar i årets Tour de France til tross for den pågående dopingsaken mot syklisten.

Contador har tidligere vunnet Tour de France tre ganger. Mange spekulerte likevel i om han kom til å delta i årets utgave av sykkelrittet, og enkelte har til og med anbefalt syklisten ikke å stille opp.

– Ja, jeg vil dra til Tour de France. Men det er en vanskelig utfordring fordi ingen har klart å vinne både Giroen og Touren på 15 år, sier Contador til Biciciclismo.com, ifølge Cyclingnews.

Les også: Nye dopmistanker mot Contador
Les også: Sliten Contador dropper ritt før Tour de France

Tour de France sykles fra 2. til 24. juli. Ankesaken mot Contador etter den positive dopingprøven fra i fjor behandles hos Idrettens voldgiftsrett (CAS) 1.-3. august.

– Touren er det største rittet som er, og alle de beste rytterne deltar. Det gir meg ekstra motivasjon, sier Contador.

Kritisk
Tidligere har Tour de France-sjefen Christian Prudhomme sagt at arrangøren ASO ikke kommer til å nekte Alberto Contador å delta i årets ritt. Contador testet positivt på en dopingprøve under Tour de France i 2010, men ankesaken til spanjolen blir ikke tatt opp før i august.

Den gang ble TV 2 Sportens sykkelekspert, Mads Kaggestad, overrasket over avgjørelsen til Prudhomme.

– Det er vanlig at ASO sier at «vi vil ikke ha dere med av etiske grunner». I denne saken her så er de tydeligvis i tvil, og det er jo fordi at han ikke kan regnes som skyldig inntil det motsatte er bevist, sa Kaggestad.

Les også: Kaggestad savner handling fra UCI

(©NTB/TV 2 Sporten)