FIKK DRAPSTRUSLER: Tidligere guvernør i Alaska og visepresidentkandidat for Republikanerne, mottok drapstrusler i 2008. Det viser eposter som er frigitt. (Foto: BRIAN SNYDER/Reuters)
FIKK DRAPSTRUSLER: Tidligere guvernør i Alaska og visepresidentkandidat for Republikanerne, mottok drapstrusler i 2008. Det viser eposter som er frigitt. (Foto: BRIAN SNYDER/Reuters)

Palin utsatt for drapstrusler i 2008

Sarah Palin ble utsatt for drapstrusler etter at John McCain valgte henne som Republikanernes visepresidentkandidat i 2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det viser e-poster som Sarah Palin mottok mens hun var guvernør i delstaten Alaska. Hele 24.000 e-poster som Palin sendte eller mottok som guvernør, er nå blitt offentliggjort av delstatsmyndighetene i Alaska.

«Sarah Palin MÅ BLI DREPT»

«Kan du tro det?» skrev Palin i slutten av august 2008 som svar på en gratulasjon. Da var det nettopp blitt kunngjort at John McCain ville ha henne som sin visepresidentkandidat.

«Han fortalte det til meg i går - det gikk fort!» skrev Palin, som også oppfordret mottakeren av e-posten til å be for henne.

Men det var ikke bare gratulasjoner hun mottok. Hun mottok også flere drapstrusler. «Sarah Palin MÅ BLI DREPT» sto det i ett av trusselbrevene.

Ba om innsyn i epostene

Delstatsmyndighetene i Alaska har offentliggjort 24.000 e-poster som Sarah Palin sendte og mottok mens hun var guvernør i delstaten.

Offentliggjøringen kommer etter at myndighetene nylig godtok en begjæring om innsyn i Palins e-postkorrespondanse.

En rekke journalister og andre nysgjerrige fra inn- og utland begynte fredag det møysommelige arbeidet med å pløye seg gjennom all e-posten i håp om å finne noe som kan bygge under spekulasjonene om at erkekonservative Palin vil forsøke å bli republikanernes presidentkandidat til valget neste år.

Brukte Yahoo-adresse for å styre

Palin har ennå ikke villet si om hun vil forsøke å stille til valg eller ikke.

CNN og Alaska-avisen Anchorage Daily News var blant de som i 2008 begjærte å få innsyn i guvernør Palins e-postkorrespondanse, etter at hun overraskende ble valgt av John McCain til å være hans visepresidentkandidat.

Men på det tidspunktet sa delstatsmyndighetene at det ikke kunne la seg gjøre av tekniske årsaker, blant annet på grunn av gamle og utdaterte databaser. Da ble det samtidig avslørt at Palin brukte en helt vanlig Yahoo-e-postadresse for å styre delstaten. (©NTB)