ferguson
ferguson

– Fergie har brukt en halv milliard kroner

Sommeren er fremdeles ung, men Manchester United skal allerede ha brukt nærmere en halv milliard kroner på spillerkjøp. Det understreker Premier League-mesterens massive satsing foran kommende sesong.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Statistikk | Terminlister

Beløpet forutsetter at både Ashley Young og Phil Jones blir klare for klubben, men det skal de ifølge en rekke britiske aviser være.

En halv milliard kroner sender United i en klar ledelse i sommerhandelen.

Etter at tunge navn som Edwin van der Sar og Paul Scholes nå har lagt en fenomenal karriere i United bak seg, er Alex Ferguson i ferd med å bygge et nytt lag godt rustet til å kjempe om fremtidige titler. Og når Fergie leverer ønskeliste ser lommeboken nærmest ut til å være bunnløs i Manchester United.

Drømmelønn for Young
25-årige Young skal ifølge The Sun ha blitt tilbudt en femårskontrakt verdt over 300 millioner kroner. Samtidig skal overgangssummen for Aston Villa-spilleren, som kun har ett år igjen av kontrakten sin, ligge på i underkant av 150 millioner kroner.

Les også: – Young enig med Manchester United

Med Young i United er én av brikkene i Alex Fergusons puslespill på plass. En annen brikke er keeper David de Gea (ca 170 millioner kroner) som erstatter pensjonerte Edwin van der Sar i United-buret. Den tredje skal være Blackburn-stopper Phil Jones.

Ashley Young (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
Ashley Young (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)

Når det gjelder Jones strides det i britiske medier om hvorvidt han allerede er klar for United. Enkelte medier hevder spilleren er blitt solgt til United for omtrent 150 millioner kroner. Samtidig hevder andre at forhandlingene er gått i stå på grunn av overgangssummen. Blackburn skal mene at 19-årige Jones er verdt langt mer, og skal kreve 75 millioner mer enn Uniteds bud.

Overrasket over Jones-handel
Lokaljournalisten Stuart Mathieson, som følger United svært tett, er overrasket over Jones-handelen.

– For meg er Phil Jones den store overraskelsen på overgangsmarkedet. Jeg hadde trodd at Alex Ferguson ville vente et år til før han hentet midtstopperen fra Blackburn. Samtidig har konkurrerende klubber meldt sin interesse for Jones, og det er nok derfor at Ferguson ikke vil vente med handelen, sier Mathieson.

West Ham-manager, Sam Allardyce, som fikk sparken i Blackburn før jul, mener Phil Jones er kapabel til å bli en fremtidig stopper for det engelske landslaget.

– Når han får seg litt mer erfaring, noe han kommer til å få i Manchester United, tror jeg at han kommer til å bli midtstopper på landslaget.

Pengekampen
Blant toppklubbene i Premier League er det så langt bare United og Liverpool som har flekset økonomiske muskler. Liverpool har kjøpt Sunderlands Jordan Henderson for i underkant av 200 millioner kroner, og skal ha lagt inn bud på Arsenals venstreback Gäel Clichy. Samtidig er også Samir Nasri linket bort fra London-klubben etter at Manchester United har trappet opp jakten etter midtbanejuvelen.

Arsenal har på sin side ikke punget ut voldsomme beløp foreløpig, og har kun hentet inn Charlton-forsvarer Carl Jenkinson for ti «små» millioner.

Manchester City og Chelsea har ennå ikke åpnet sine feite lommebøker.