VILLEDENDE: Forbrukerombudet har vurdert mobiloperatørenes ulike høstkampanjetilbudene og sendt brev til åtte mobilselskaper med beskjed om at kampanjene deres må endres.  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
VILLEDENDE: Forbrukerombudet har vurdert mobiloperatørenes ulike høstkampanjetilbudene og sendt brev til åtte mobilselskaper med beskjed om at kampanjene deres må endres. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Telenor har trøbbel med mobilnettet

Telenor-kunder over hele landet opplever problemer med mobilnettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Telenor melder at de for tiden opplever feil på mobilnettet.

Feilen oppsto klokken 12.21. Klokken 17.01 opplyser Telenor i en melding på Facebook at problemene fortsetter.

«En feilsituasjon i Telenors mobilnett gjør at deler av tale- og datatrafikken er betydelig redusert. Vi jobber på spreng for å rette feilen. Fasttelefon fungerer som normalt. Det understrekes at nødnummer 110-112-113 fungerer, og kan nås via fasttelefon. Det kan være vanskelig å komme gjennom dersom man forsøker å ringe fra mobil», opplyser Telenor.

Politiet har sett seg nødt til å rykke ut og be publikum være varsomme med utøvelse av risikosport.

Jobber intenst med å rette feilen

Informasjonssjef Kristin Tønnessen i Telenor sier til tv2nyhetene.no klokken 14.40 at det er en feil i nettet som setter opp samtaler. Det rammer både samtaler og tekstmeldinger.

– Feilen rammer hele landet. Fremkommeligheten er sterkt redusert. Man får ringt fra mobilen til fastnett og til Netcom-kunder, men ikke fra mobil til mobil i Telenors nett. Vi beklager sterkt og jobber intenst med å rette feilen, sier Tønnessen.

Hun kunne imidlertid ikke si noe om når man venter at feilen er rettet. Feilen oppsto klokken 12.21. Fastnettet er ikke rammet.

Netcom funker

På Telenors Facebook-sider melder kunder fra store deler av landet om problemer. Nettet synes å være nede blant annet i Leikanger, Drammen, Oslo, Melhus, Bergen, Kvalsund, Bø i Vesterålen, Kristiansand, Stahelle, Våler i Østfold og Tana.

Også i Longyearbyen meldes det om problemer.

Tilbakemeldinger på Telenors Facebook-side tyder på at også Netcom har problemer med nettet, men det tilbakeviser kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus.

– Jeg har snakket med vårt overvåkningssenter, og det er ingen ting som tyder på at det er noe feil, sier Vederhus til e24.no.

Tusener rammet

Kunder hos selskaper som bruker Telenors nett er også rammet. Dette gjelder blant annet Ludo, Ventelo og Talkmore.

«Pga feil hos Telenor Mobil har vi betydelig reduksjon på vår Mobil tjeneste (TALE og SMS). Omfang ukjent. Kan gjelde over hele landet», skriver Ventelo på sine nettsider.

Feilen på nettverket skal ikke skyldes flomkaosetsom har rammet flere steder i landet.

Kommer ikke gjennom på nødnummer

I Sogn og Fjordane har nødetatene problemer. Mange som forsøker å ringe nødnumre, kommer ikke fram.

– Vi har vansker med å få inn telefonsamtaler til AMK-sentralen. I tillegg er det problematisk å kommunisere ut til vårt ambulansepersonell med mobiltelefon, sier ambulansesjef Stian Sægrov til NRK.

– Endelig fred å få

Ikke alle fortviler over at telefonen har tatt en pause.

– Deilig at telefonen ikke fungerer, da blir det litt fred å få, kommenterer en mann på Telenors Facebook-side.

Saken oppdateres.