udjus
udjus
haugsdal
haugsdal

Udjus «ga bort» scoringer til gamle kolleger

Etter 75 minutter med godt keeperspill, sviktet det helt for tidligere Brann-keeper Kenneth Udjus. To tabber på fem minutter ga 2-0-seier for Brann.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Les fyldig kampreferat i vårt livesenter.

Ironisk nok var det to tidligere Brann-spillere som var sterkt delaktig i tre poeng for gamleklubben på Brann stadion.

Diego Guastavino plukket opp et horribelt tilbakespill fra Cato Hansen, og en tilsvarende god målgivende pasning fra den tidligere lagkameraten, da den uruguayanske måljegeren sendte hjemmelaget i føringen.

Brann-spilleren lurte Per Egil Flo trill rundt med en lekker tunnel, før han sendte avgårde et skudd Kenneth Udjus skulle ha hatt god kontroll på. Men den tidligere Brann-keeperen timet skuddet feil og slo ballen videre i eget nett.

- Skuddet går mot min venstre side, jeg går litt ned, men skuddet endrer retning og går over i motsatt hjørne. Dessverre får jeg bare opp en hånd, og det var ikke nok, forklarer Udjus til TV 2 Sporten.

– Kjedelig
Fem minutter senere skjedde imidlertid det helt utilgivelige av Sogndal-keeperen. Han bommet fullstendig på et tilbakespill, og klønet ballen til Bjarte Haugsdal. Alene foran mål kunne Haugsdal takke og bukke, og sende ballen i det åpne målet.

- Det er ikke fullt så bra. Jeg får et enkelt tilbakespill fra Per Egil som jeg skal spille videre til Even, men jeg skyter ballen via min egen fot og rett til Bjarte Haugsdal, sier Udjus til TV 2 Sporten.

- Begge målene er kjedelige å slippe inn, selv om jeg ikke har direkte skyld i det første, sier Udjus videre.

På tidspunktet da gavepakkene ble servert vertene på sølvfat, var det Sogndal som hadde hatt initiativet gjennom andre omgang.

– Jeg føler at vi har mulighetene i andre omgang, men Brann er mye skarpere enn oss i avslutningsfasen, sa Sogndal-trener Harald Aabrekk etter kampen, som tross skuffelse i sluttminuttene var godt fornøyd med eget mannskap.

Haugsdal i stanga fra fem meter
I første omgang var det imidlertid en helt annen historie, med Brann-overtak fra start til mål. Med en backrekke som talte fem spillere, ga Sogndal Brann-angrepet en massiv mur å bryte gjennom. Likevel fant hjemmelaget gjentatte ganger sprekker i Sogndal-muren.

Først sendte Hassan El Fakiri Guastavino alene med Kenneth Udjus, men Brann-spilleren satte ballen midt på Sogndals sisteskanse.

Ni minutter senere rullet Brann opp igjen. El Fakiri med godt innlegg mot bakerste, der unge Fredrik Haugen (18) headet videre inn til Bentley som stod feilvendt inne i fem-meteren. Den tidligere Odd-spilleren forsøkte å tuppe ballen i nota, men Udjus berget igjen gjestene som hadde nok med å banke ballen bort de første 16 minuttene av første omgang.

Etter 44 spilte minutter måtte en tydelig skuffet Eirik Bakke ut med skade i ryggen.

På overtid i første omgang fikk Kim Ojos erstatter en enorm mulighet til å sende rødtrøyene i ledelsen. Etter et nydelig medtak satte Bjarte Haugsdal ballen forbi Kenneth Udjus, men lengste stolpe var det nærmeste Ojo-erstatteren kom scoring.

Sogndal kjørte andre halvdel
Brann så ut til å bli tatt på senga da gjestene flyttet høyere i banen etter hvilen. Sogndal med full kontroll i starten av omgangen, uten å skape de helt store mulighetene. Nærmest var Isak Scheel som brente til på volley høyt over mål etter 56 minutter.

Etter 75 minutter var det fortsatt gjestene som kjørte kampen på Brann stadion. Sogndal kom til flere forsøk inne i boksen, men sviktet gang etter gang i avslutningsøyeblikket.

Eirik Bakke er tilbake på gamle trakter når Sogndal møter Brann borte fredag kveld. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Eirik Bakke er tilbake på gamle trakter når Sogndal møter Brann borte fredag kveld. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)


Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk