Alfa Romeo spider interiør
Alfa Romeo spider interiør

Tre du må styre unna i regnet

Kneppesideruter og løst tak er en dårlig kombinasjon.

I kjent stil er det lite som minner om sommer idet fellesferien nærmer seg med stormskritt. Mange steder i landet har det vært et øsende regnvær i kjølvannet av den deilige våren i april og mai.

Når værgudene ikke vil samarbeide, er det greit om du har en bil som tåler regnet.

For å hjelpe deg litt på vei, har vi laget en liste over biler du i alle fall IKKE bør kjøre ut av garasjen når været er som verst:

LES OGSÅ: Cabriolet fra 20 000-200 000 kroner

1. Renault Spider

Renault Spider
Renault Spider

Det er like greit å slå det fast med en gang - å kjøre denne bilen i regn er kun for de som VIRKELIG insisterer på å bruke godbilen, uansett vær.

Her er det hverken tak eller frontvindu - eller sidevindu, for den del!

Skal du bruke denne en regnværsdag må du bare være forberedt på å komme hjem våt til beinet. På en annen side, moro-fakturen ved å kjøre en slik bil på våt asfalt skal ikke undervurderes.

2. Dodge Viper:

Dodge Viper
Dodge Viper

Dette må vel kunne kalles en skikkelig godværsbil. Lassevis av kjøreglede og en bil som er akkurat like giftig som navnet tilsier. Følger du ikke godt med kan du fort miste kontrollen - og da er det bare å folde hendene og håpe på det beste.

De første årgangene hadde kneppevindu og et løst tak, som ikke akkurat var kjent for å holde det våte element der det hører hjemme - utenfor bilen.

Et alternativ i denne bilen er selvsagt å kjøre såpass fort at regnet uansett ikke finner veien ned - men det lar seg dessverre ikke alltid gjøre på norske veier.

LES OGSÅ: - Hjelp, taket vil ikke opp!

3. Alfa Romeo Spider

Alfa Romeo Spider eks.
Alfa Romeo Spider eks.

Dette er en skikkelig klassiker. Det er rett og slett et italiensk ikon som fremdeles får folk til å snu seg på gata - over 40 år etter at den så dagens lys første gang.

Spideren var så perfekt og tidløs, i utseende, at den forble mer eller mindre identisk gjennom tre tiår med produksjon.

Men om bilen var lekker uten tak, har det vært et kjent problem at kalesjen kan være noe symbolsk. Dette er nok helst en godværsbil det også - så spar den heller til en solskinnsdag.

Synes du det finnes biler som er enda mer uegnet til å takle nedbør? Kom gjerne med forslag i kommentarfeltet under!

LES OGSÅ: Denne cab-en er unik!

Del med dine venner på Facebook