SKYLDIG I TERRORPLANER: Den pakistanskfødte canadieren Tahawwur Rana (50) ble torsdag kjent skyldig i medvirkning til et planlagt terrorangrep mot danske Jyllands Posten.  (Foto: AFP PHOTO / Files / Vera Sadock)
SKYLDIG I TERRORPLANER: Den pakistanskfødte canadieren Tahawwur Rana (50) ble torsdag kjent skyldig i medvirkning til et planlagt terrorangrep mot danske Jyllands Posten. (Foto: AFP PHOTO / Files / Vera Sadock)

Kjent skyldig i terrorplaner mot Jyllands-Posten

Den pakistanskfødte canadieren Tahawwur Rana (50) ble torsdag kjent skyldig i medvirkning til et planlagt terrorangrep mot danske Jyllands-Posten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En domstol i Chicago kjente Rana skyldig i å ha bistått under forberedelsene til det planlagte terrorangrepet i Danmark.

Han ble samtidig kjent skyldig i å ha bistått en ulovlig væpnet gruppe i Pakistan. Han ble derimot ikke kjent skyldig i tiltalen om medvirkning til terrorangrepet i Mumbai i 2008.

Det viktigste beviset mot Rana har vært avhør med hans barndomsvenn David Headley, som har forklart at Rana kjente til terrorplanene i både India og Danmark. Headley har selv erkjent straffskyld i saken.

Straffeutmåling i sakene mot Tahawwur Rana og David Headley er ikke ventet før om tre-fire måneder.

Rana er ifølge advokaten «sjokkert» over kjennelsen. Han har hele tida nektet straffskyld i saken. (©NTB)