Jordan Henderson (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)
Jordan Henderson (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)

Henderson har signert for Liverpool

Stortalentet har signert en langtidskontrakt med Liverpool.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Statistikk | Terminlister I Siste nytt

Jordan Henderson ble i dag presentert som Liverpool-spiller. Det kunne klubben bekrefte på sin offisielle hjemmeside torsdag kveld.

Liverpool Fotballklubb har fullført signeringen av Jordan Henderson etter at 20-åringen bestod en medisinsk test og partene ble enige de personlige detaljene, skriver klubben på sine hjemmesider.

Les også: Henderson forhandler med Liverpool
Les også: Her er onsdagens Premier League-rykter

Signerte langtidsavtale
Henderson ankom Liverpools treningsfelt Melwood onsdag etter at Liverpool og Sunderland hadde blitt enige om en overgangssum.

20-åringen utførte en medisinsk test før han tegnet en langtidsavtale med klubben, men Liverpool har ikke gått ut med detaljene i kontrakten.

Henderson sier at er klar til å ta opp kampen om en plass på laget og han ser frem til å spille sammen med Liverpool-kaptein Steven Gerrard.

– Han er en av verdens beste fotballspillere. Steven har vært en enormt viktig spiller for Liverpool de siste årene og forhåpentligvis kan jeg lære mye av han, sier Henderson til klubbens tv-kanal.

– Liverpool er helt klart en klubb som kan hjelpe meg til å bli en bedre fotballspiller, og jeg ser virkelig frem til å komme her.

– Koster trolig 175 millioner
Liverpool har tidligere fått avslått et bud på 140 millioner kroner, og det ryktes at klubben måtte punge ut drøye 175 millioner for å få Henderson til Anfield.

Henderson har allerede sluttet seg til det engelske U-21-landslaget som møter Spania i sin første kamp i EM-sluttspillet i Danmark på søndag.

Henderson kom til Sunderland i en alder av syv år, og gikk gradene i klubbens akademi. Han debuterte for Sunderland i november 2008 og er bokført med 79 kamper for «the Black Cats».