Zaki Rachou (innfelt) fant tilleggsgebyret plassert direkte oppå avgiftbilletten. Etter tre klager har Trafikketaten nå gitt etter. (Foto: Beate Kold Hansen, ringblad.no/ANB)
Zaki Rachou (innfelt) fant tilleggsgebyret plassert direkte oppå avgiftbilletten. Etter tre klager har Trafikketaten nå gitt etter. (Foto: Beate Kold Hansen, ringblad.no/ANB)

Trafikketaten ga seg - etter tre måneder og tre klager

Zaki nektet å la Trafikketaten "vinne" - og fikk til slutt pengene sine.

24. mars fortalte vi på Broom.no om Zaki Rachou fra Sokna, som hadde vært på tur i Oslo med sin piggdekk-utstyrte bil i begynnelsen av februar.

Han hadde på korrekt vis betalt sin piggdekkavgift i en betalingsautomat utenfor hovedstadens grenser, og ante fred og ingen fare etter å ha parkert med kvitteringen synlig i frontruta.

Da han kom tilbake ble han svært forundret, og en smule indignert, over å finne et tilleggsgebyr på 750 kroner fra Trafikketaten i Oslo på bilen.

Gebyret var til overmål festet under vindusviskeren slik at det dekket nettopp kvitteringen på at avgiften var betalt, og alt i orden.

Les saken her:

Rachou var fast bestemt på å ikke gi opp kampen mot Trafikketaten, som avslo klagen de raskt fikk inn på sitt bord med forklaringen at "trafikkbetjenten ikke kunne se noe gyldig oblat i kjøretøyet".

Det skjedde til tross for at Rachou hadde sikret seg to vitner på stedet, hvis navn og kontaktinformasjon ble vedlagt den opprinnelige klagen.

Fortsatte å klage

I tiden som har gått etterpå har han fortsatt kampen. En ny klage ble sendt, med nytt avslag som følge. Da medfulgte et avstandsbilde av Rachous bil i avslaget, tatt av trafikkbetjenten i forbindelse med at gebyret ble ilagt.

- Hva beviser dette? Det går jo ikke engang å se at bilen har piggdekk, sa Zaki Rachou til Ringerikes Blad den gangen, midt i april.

Da hadde han allerede blitt rådet til å betale og ikke forfølge saken av Forbrukerrådet, siden en rettssak fort kunne komme til å koste 20.000 kroner.

Men Rachou sto på sitt, og forberedte seg på å ta saken så langt det var nødvendig i rettsapparatet. Dermed klaget han igjen.

Og nå gjorde Trafikketaten retrett.

Se bildene: Her er Trafikketatens verste eksempler

Snudde etter tre klager

- De skrev at de hadde kommet til at min forklaring kunne tillegges avgjørende vekt, slik at de frafalt kravet, sier Rachou til Broom.no.

Han er lettet over utfallet, men synes det er trist at det skulle ta tre måneder og kreve så mange klager å komme til en fornuftig konklusjon - spesielt når det hele tiden kunne dokumenteres at alt var i orden med kvitteringen og de to vitnene.

- Vet du om Trafikketaten har vært i kontakt med vitnene, slik at det kan være bakgrunnen for at de har snudd etter den siste klagen?

- Nei, det vet jeg ikke. Jeg kjenner dem ikke, og har dermed ikke tatt kontakt med dem selv, sier han.

Han understreker at det aldri var aktuelt å gi seg på dette.

Kan være en psykisk påkjenning

- Ikke på grunn av pengene, og ikke fordi det var noen prinsippsak for meg. Men her hadde jeg mitt på det tørre, Trafikketaten hadde gjort en feil. Å gi seg på dette ville vært det samme som å hjelpe en forbryter til å få penger han ikke har rett til, sier han.

- Jeg har skrevet et brev til Trafikketaten der jeg råder dem til å være litt mer imøtekommende en annen gang. Den typen behandling som jeg har fått kan i verste fall oppleves som en psykisk påkjenning for folk som ikke tør å ta opp kampen, avslutter Zaki Rachou.

Les også: Piggdekk uten pigg - feil måte å spare penger på

Del med dine Facebook-venner