I_0195242.jpgAmadores1.jpg2 (Foto: Star Tour AS)
I_0195242.jpgAmadores1.jpg2 (Foto: Star Tour AS)

Værsyke nordmenn rømmer landet

Det dårlige sommerværet har skylden. Hit drar de!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To millioner nordmenn legger turen utenlands i sommer, og en av fire sier sommerværet de siste par årene har påvirket årets reisevalg. Hellas og Spania er de mest populære ferielandene.

Les også: Denne badebyen er nordmenns nye favoritt

Kjønn, alder og bosted

Det viser seg at kjønn, alder og bosted er avgjørende i hvor stor grad du lar sommerværet påvirke ferievalget.

– Den mest værsyke av alle er en kvinne under 35 år fra Hedmark og Oppland, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour. Kjønn, alder og bosted er nemlig avgjørende for i hvor stor grad du lar sommerværet føre til et bestemt ferievalg.

Mallorca i Spania.
Mallorca i Spania.
– Tre av ti kvinner forteller at sommerværet påvirker årets reisevalg mens to av ti menn sier det samme. De mest værsyke bor i Hedmark og Oppland, mens nordlendingene i langt mindre grad bryr seg om tidligere års sommervær når de bestemmer ferie.

Les også: Dette er verdens beste reisemål

Kvinner er mer overfølsomme

Meteorolog Øyvind Johnsen ved Det norske meteorologiske institutt på Blindern bekrefter at været påvirker oss mennesker. Ved lavtrykk er atmosfæren ladet med flere positive ioner enn ellers, noe som over tid kan gjøre oss nedstemte og deprimerte.

– Kvinner er mer overfølsomme enn menn fordi de produserer færre stresshormoner, sier Johnsen. I følge Johnsen er noen så overfølsomme for væromslag at de blir syke og får fysiske og psykiske plager.

– I følge undersøkelsen er det Hellas og Spania som er nordmenns mest populære ferievalg denne sommeren. Med tanke på det nordiske sommerværet de siste par årene kjennes nok dette som et tryggere valg for den som vil ha solgaranti i ferien, smiler Larsen-Vonstett.