elenor Arena før fotballkampen mellom Stabæk og IFK Gøteborg på Stabæks nye stadion på Fornebu.  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
elenor Arena før fotballkampen mellom Stabæk og IFK Gøteborg på Stabæks nye stadion på Fornebu. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Frykter arenabytte blir kroken på døra for Stabæk

– Ytterste konsekvens er at vi ikke lenger er et tippeligalag, sier Stabæks styreleder Lars Holter Sørensen.

Manglende inntekter gjør at Stabæks fremtid i Telenor Arena henger i en tynn tråd. Nå frykter ledelsen for sin eksistens som Tippeliga-klubb.

Kriseplanen med Nadderud eller Ullevaal som ny hjemmearena er allerede klar, men det medfører at laget fra Bærum kaster alle ambisjoner om å være et tippeligalag over bord.

– Må justere ambisjonene
En exit fra Telenor arena betyr at Bærumsklubben må justere sine ambisjoner betraktelig.

– Ytterste konsekvens er at vi ikke lenger er et tippeligalag, sier Stabæks styreleder Lars Holter Sørensen til TV 2 Sporten.

Les også: Stabæks rike onkel kalle Steen Jensen patetisk
Les også: Stabæk slår tilbake: - Vi fortsetter på Telenor Arena

– Nadderud møter ikke kravene
30.juni faller avgjørelsen. Enten blir det hjem igjen til Nadderud eller til nasjonalstadion Ullevaal. Begge deler fungere uansett dårlig for Stabæk.

– Nadderud har ikke plass til mer enn halvparten av de tilskuerne som vi har på Telenor Arena i dag. Dessuten er ikke banen godkjent av NFF for spill i Tippeligaen, sier styrelederen.

Informasjonssjef i NFF Svein Graff bekrefter at Nadderud ikke møter kravene, selv om klubben brukte samme arena under ferdigstillingen av Telenor Arena. Skal det spilles tippeligafotball på gamlestadionen må det utbedringer til.

– Det må vurderes når og hvis vi mottar en søknad. Da er det også et avgjørende momement hvorvidt Stabæk ser for seg å ruste opp arenaen eller ikke, sier Graff.

Landslagsarenaen kan være aktuell
Stabæk-direktøren innrømmer at situasjonen er vanskelig og at klubben kan komme til å tape mye penger på et stadionbytte.

– Ullevaal tilfredsstiller kravene på alle mulige måter, men befinner seg tross alt i en annen kommune. Begge de alternativene vil derfor få betydelige økonomiske konsekvenser for Stabæk fotball, sier Holter Sørensen.

Graff har forståelse for at Stabæk vil flytte tilbake til sin gamle hjemmebane.

– Jeg skjønner at det er geografisk naturlig for Stabæk å tenke at de vil spille på Nadderud, men det er en rekke krav i klubblisensen og noen av punktene oppfylles ikke på Nadderud, sier Graff.

Bærum skjelver
Tippeligaklubben tjener ikke nok penger på den daglige driften av arenaen, som benyttes til konsertarrangementer og stand up-show som da Jerry Seinfeld var på besøk lørdag 4.juni.

Med andre ord kan derfor investorer og sponsorer avgjøre om setene forblir tomme for Stabæk-fans, eller om laget fortsetter å spille sine hjemmekamper på Fornebu.

– Vi har jobbet masse med dette, og kommer til å fortsette med det. Og så lenge utfallet er noe usikkert, er det klart at ikke bare jeg, men hele Stabæk er nervøse, avslutter Holter Sørensen.