Yngve Hallén (Foto: TV 2/)
Yngve Hallén (Foto: TV 2/)

Fotballpresident Hallén om Huseklepp-saken: – Uholdbart

Brann får støtte av NFF i Huseklepp-saken.

Onsdag fikk Brann omsider de første 1,5 millionene for salget av Erik Huseklepp. Det er under halvparten av beløpet Bari skulle betalt for tre måneder siden.

– Det synes jeg er uholdbart. Når man gjør en avtale, og den avtalen er korrekt, så skal det følges opp, sier fotballpresident Yngve Hallén.

LES: Rosenborg hjelper Brann med å få Huseklepp-pengene fra Bari

Hallén er koblet inn i saken. Under FIFA-kongressen i Zurich forrige uke tok han opp saken med sine kolleger, og akter å følge den opp denne uken.

– Nå har Brann sendt den saken til oss, og vi har videresendt den til FIFA. Vi kommer til å følge opp dette med UEFA, slik at de kjenner til at det ligger en sak i FIFA. En skal også være klar over at det ligger mange slike saker i FIFA, og UEFA har et sterkt press på seg fra mange nasjoner.

LES: Bari har betalt første Huseklepp-avdrag

– Betyr det at man kan vente lang sakbehandlingstid?

– Dessverre. Derfor tror jeg det er viktig at en også tar kontakt andre veier...direkte til det italienske forbundet, med ligaforeningen og en del andre slike tiltak, sier Hallén.

Les også: Bari ga aldri Brann noen bankgaranti
Les også: Roald Bruun-Hanssen: – Vi rakk ikke kvalitetssikre bankgarantien

Fotballpresidenten mener overgangssystemet i Europa fungerer bra, men han kommer med indirekte kritikk av lisensarbeidet til det italienske fotballforbundet.

– Overgangssystemet fungerer bra. Det som vi kanskje kan sette spørsmålstegn ved er om vi er flinke og stramme nok i lisensarbeidet. I Norge kunne vi ikke akseptert en sånn ting som dette her, det at noen av våre klubber var med å ødelegge omdømmet til norsk fotball på en slik måte, sier Hallén.