Martin Spinnangr (t.v.) og Tarjei Skarlund sto for en av sine største prestasjoner på sandvolleyballbanen da duoen slo de regjerende OL mesterne i Grand Slam turneringen i Beijing torsdag.  (Foto: Alf Ove/SCANPIX)
Martin Spinnangr (t.v.) og Tarjei Skarlund sto for en av sine største prestasjoner på sandvolleyballbanen da duoen slo de regjerende OL mesterne i Grand Slam turneringen i Beijing torsdag. (Foto: Alf Ove/SCANPIX)

Sjokkerte regjerende OL-mestere

Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr med en av sine største prestasjoner på sandvolleyballbanen.

Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr sto for en av sine største prestasjoner på sandvolleyballbanen da duoen slo de regjerende OL-mesterne i Grand Slam-turneringen i Beijing torsdag. Skarlund/Spinnangr beseiret Todd Rogers/Phil Dalhausser fra USA 2-1. Amerikanerne tok OL-gull i Beijing for tre år siden og regnes for å være verdens beste lag.

I første kamp onsdag ble det tap mot nederlandske Nummerdor/Schuil, og få hadde derfor trodd det norske sandvolleyballparet skulle ha særlig store muligheter mot amerikanerne i neste kamp.

Rogers/Dalhausser vant første sett 21-14, men så fikk nordmennene hevet spillet sitt. De lå bakpå i annet sett, men utlignet til 17-17 og vant til slutt 21-17. I tredje sett vant Skarlund/Spinnangr 16-14 og tok dermed en imponerende seier.

I Grand Slam-turneringene spilles det puljespill, og det norske sandvolleyballparet står med én seier og ett tap. Senere torsdag møter de kineserne Lei/Liu. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2