jemen-usa-angrep - USA intensiverer hemmelig operasjon i Jemen

USA har intensivert sin hemmelige militæroperasjon i Jemen i ly av maktvakuumet i landet, sier amerikanske tjenestemenn ifølge The New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jemens president Ali Abdullah Saleh er i dag i Saudi-Arabia, hvor han får medisinsk behandling etter å ha blitt såret i en eksplosjon i presidentpalasset i forrige uke. Samtidig er Salehs regjering i hovedstaden Sana hardt presset på grunn av et væpnet opprør ledet an av stammefolk, og jemenittiske styrker som har vært i kamp med væpnede opprørere med tilknytning til al-Qaida sør i landet, er nå blitt trukket tilbake til hovedstaden.

Som følge av dette mener amerikanske tjenestemenn i Det hvite hus ifølge The New York Times at det er få andre måter å holde al-Qaida nede på enn ved hjelp av luftangrep.

Fredag ble Abu Ali al-Harithi, en al-Qaida-kriger på mellomnivå, og flere andre væpnede opprørere drept i et angrep utført av amerikanske kampfly. Ifølge vitner ble også fire sivile jemenitter drept i angrepet.

Noen uker tidligere ble det avfyrt raketter fra et ubemannet amerikansk fly mot amerikanskfødte Anwar al-Awlaki, en av lederskikkelsene i al-Qaida på den arabiske halvøy. Han overlevde.

De nye luftangrepene kommer etter en lang pause i amerikanske militæraksjoner i Jemen, skriver The New York Times. (©NTB)