lim-irn-jødehets - Ber Islamsk Råd bidra i kamp mot jødehets

Nettverket LIM reagerer sterkt på rapporter om jødehets i osloskolen. De håper Islamsk Råd Norge vil bidra til å bekjempe antisemittismen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Hets og trakassering på grunn av religion, etnisitet eller hudfarge er totalt uakseptabelt, og uforenlig med verdier vårt samfunn er bygget på, heter det i en uttalelse fra LIM. Forkortelsen står for likestilling, integrering og mangfold.

Nettverket mener hets mot jødiske elever er noe som bør bekymre alle. De tar derfor til orde for at organisasjoner i det sivile samfunnet bør stå sammen for å forebygge rasisme og antisemittisme.

I uttalelsen håper de også Islamsk Råd Norge (IRN) vil være med på den innsatsen og ta jødehets på alvor. Kommentaren kommer etter at IRNs generalsekretær Mhetab Afsar ønsket mer oppmerksomhet rettet mot hets av muslimer.

- Hvis det er en minoritet som virkelig får gjennomgå, så er det muslimer, sa Afsab til Vårt Land i forbindelse med saken. Til Anne Sender i Det Mosaiske Trossamfund sa han følgende:

- Jeg snakker generelt om rasisme mot minoriteter som omfatter også samer og homofile, mens du er bare opptatt av deg selv og snakker kun om jøder. Det synes jeg ikke er riktig. (©NTB)