Ifølge TV 2 Sportens kilder kan Petter Northug jr. ende opp på samme lag som Thomas Alsgaard. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Ifølge TV 2 Sportens kilder kan Petter Northug jr. ende opp på samme lag som Thomas Alsgaard. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Northug vil vinne Vasaloppet og femmila i Kollen på en uke

Det er lite som tyder på at Petter Northug jr. sliter med motivasjonen foran neste sesong.

Sognefjellet/Bergen (TV 2 Sporten): Det har blitt spekulert i om Petter Northug jr. sliter med motivasjonen før den kommende sesongen på langrennslandslaget. I en sesong uten store mesterskap kan det være vanskelig å sette seg skikkelige mål, men nå har Northug planen klar.

– Det er helt klart Tour de Ski som blir det store målet. Jeg har ikke vunnet der, så det blir satt øverst neste sesong, sier skikongen.

Å vinne Tour de Ski 2011/12 ser ut til å bli tøffere enn noen gang tidligere. Arrangøren har nemlig valgt å utvide løpet med en ekstra etappe.

Les også: Mer blodslit for Northug

Satser på «superuke»
Men Tour de Ski er på ingen måte Northugs eneste mål. 4. mars stiller han til start i et av verdens meste tradisjonsrike langløp, Vasaloppet. Og bare én uke etterpå går han for seier på femmila i Holmenkollen.

– Jeg har bestemt meg for å gå Vasaloppet, og da blir jo det satt opp som nummer to. Femmila i Kollen er nummer tre, selv om det går uken etter Vasaloppet. Jeg har fått beskjed om at det blir vanskelig å gå begge deler, men jeg skal prøve å hevde meg i begge renn, forteller Northug.

Les også: Petter Northug sliter med motivasjonen

Se video med Northug øverst i saken

Nystad lærer av Aa Djupvik
Den nye treneren for herrelandslaget, Trond Nystad, er selvsagt på plass på Sognefjellet. Han bruker dagene til lære om hvordan Morten Aa Djupvik ledet laget til suksess i både OL og VM. Aa Djupvik har klare tanker om hvorfor han gjorde det så bra.

– Jeg tror at vi lyktes bedre i vinter fordi jeg som trener var tettere på guttene. Jeg fikk brukt mer tid på å gå gjennom dagbøker, pluss at jeg fikk vært med på flere økter mellom samlingene, forteller Aa Djupvik til TV 2 Sporten.

Les også: Trond Nystad tar over ansvaret for gullguttene

Trond Nystad har ingen planer om å gjøre store omveltninger i treningopplegget til Northug og co., men varsler at det kan kommet noen endringer.

– Det viktigste for meg er å lære hvordan systemet har fungert. Jeg har ikke noe behov for å revolusjonere ting. Mange ganger er det slik at forandringer må til, ikke fordi at de er bedre enn det som ble gjort før, men for å få litt variasjon i hverdagen, mener Nystad.

Se reportasje med Nystad og Aa Djupvik her:

526040