Edvald Boasson Hagen imponerte under onsdagens tempoetappe i Critérium du Dapuhiné. Her fra prologen i det samme rittet. (Foto: ROBERT PRATTA/Reuters)
Edvald Boasson Hagen imponerte under onsdagens tempoetappe i Critérium du Dapuhiné. Her fra prologen i det samme rittet. (Foto: ROBERT PRATTA/Reuters)

Boasson Hagen med knallsterk tempoetappe i Critérium du Dauphiné

Nordmannen syklet inn til tredjeplass på den drøyt fire mil lange tempoetappen. Lagkamerat Bradley Wiggins overtok sammenlagtledelsen i rittet.

Edvald Boasson Hagen har for alvor begynt å komme i form, noe som er svært gledelig for norske sykkelfans med tanke på at Tour de France starter om litt under en måned.

Les også: Boasson Hagen uheldig med været

På onsdagens tempoetappe i Critérium du Dauphiné syklet han inn til en meget sterk tredjeplass. Etappen gikk i en løype rundt Grenoble, og er identisk med den 20. etappen i Tour de France som skal sykles 23. juli.

– Det var veldig godt å få syklet gjennom løypen og gjøre det såpass bra. Nå vet jeg hva som kan forbedres til neste gang, forteller Boasson Hagen til TV 2 Sporten.

Avsluttet best av alle
Tyske Tony Martin vant den 42,5 kilometer lange etappen, ti sekunder foran Bradley Wiggins på andreplass. Boasson Hagen var 43 sekunder bak den tyske vinneren.

– Jeg følte meg ganske bra og kontrollert, men jeg klarte ikke å tukte Tony. Han var rett og slett for sterk, sier Boasson Hagen.

Men de siste 15 kilometerne var det faktisk Boasson Hagen som holdt det høyeste tempoet, sju sekunder raskere enn Martin.

– Det gikk veldig fort på slutten. Jeg hadde en liten periode på midten hvor jeg kanskje kunne gitt på litt mer, men alt i alt er jeg godt fornøyd.

– Nytter ikke å tenke på uhell
Den gode tempoen var en gledelig opptur for Boasson Hagen etter at problemer med sykkelen ødela tirsdagens etappe for nordmannen.

Les også: Sykkeltrøbbel ødela for Boasson Hagen

– Det var surt det som skjedde i går, men det nytter ikke å tenke for mye på slike uhell. Likevel så var det litt ekstra deilig å gjøre det bra i dag.

God dag for Team Sky
Alexander Vinokourov tapte sammenlagtledelsen etter en skuffende dag på sykkelsetet. Kasakhstaneren kom i mål hele 2.18 bak Martin.

Dermed kunne Team Sky juble for mer enn de sterke plasseringene til Wiggins og Boasson Hagen. Wiggins syklet nemlig så fort at han overtok den gule ledertrøyen i rittet, 1 minutt og 11 sekunder foran Cadel Evans.

– Nå skal vi prøve å hjelpe Bradley Wiggins til sammenlagtseier. Det er det som blir hovedfokus de neste dagene, forteller Boasson Hagen.

Det gjenstår fire etapper av rittet som avsluttes på søndag.

Les også: Boasson Hagen fortsetter å imponere

Bradley Wiggins (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)
Bradley Wiggins (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)

Topp 10, 3. etappe:
1. Tony Martin - HTC-Highroad - 0:55:28
2. Bradley Wiggins - Sky - 0:10
3. Edvald Boasson Hagen - Sky - 0:43
4. David Zabriskie - Garmin-Cervélo - 00:58
5. Janez Brajkovic - RadioShack - 1:17
6. Cadel Evans - BMC - 1:20
7. Geraint Thomas - Sky - 1:36
8. Christophe Riblon - Ag2r - 1:37
9. Rein Taaramae - Cofidis - 1:55
10. Rui Costa - Movistar - 1:59

Topp 5, sammenlagt:
1. Bradley Wiggins - Sky - 8:41:37
2. Cadel Evans - BMC - 1:11
3. Janez Brajkovic - RadioShack - 1:21
4. Alexander Vinokourov - Astana - 1:56
5. Rui Costa - Movistar - 2:12