chicagotopp
chicagotopp

Korrupsjon og kriminalitet i Chicago

Følg politilegenden Jarek Wysocki og hans kolleger i kamp mot kriminalitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chicagokoden (Chicago Code) er en ny politiserie laget av kritikerroste Shawn Ryan, kjent for blant annet "The Shield". Serien er filmet i Chicago og kretser rundt hovedpersonen Jarek Wysocki (Jason Clarke), en kjent politilegende i byen og lidenskapelig engasjert i kampen mot korrupsjon og kriminalitet.

Mektig par

Jareks kjæreste, Teresa Colvin (Jennifer Beals), er byens første kvinnelige politioverbetjent, og styrer en politistyrke på 10.000 ansatte. Mens Teresa har en diplomatisk tilnærming til det kompliserte kriminelle landskapet i Chicago, er Jarek ute i gaten for å bekjempe kriminalitet og korrupsjon.

Vi møter også den unge og ambisiøse politimannen Caleb Evers (Matt Lauria) som er Jareks partner. I tillegg er Jareks niese, Vonda Wysocki (Devin Kelley), med i teamet. Vondas far, som også var Jareks bror, ble drept mens han var på jobb i politiet når hun var liten. Jarek følger niesen tett, og er lite fornøyd med hennes risikofylte karrierevalg som politi. I tillegg er hennes partner, Isaac Joiner (Todd Williams), en løs kanon.

Kveldens episode

Teresa Colvin danner en gruppe som skal etterforske den mektige og korrupte politikeren Alderman Ronin Gibbons. Jarek Wysocki etterforsker et mistenkelig drap i Grant Park sammen med partneren Caleb Evers.

Se «Chicagokoden» på TV 2 torsdag 9. juni kl. 22.35