SKULLE FIKSE ETT KNE, ENDTE OPP MED TO SKADDE: Alta keeper Irene Pettersen (28) skulle fikse et røket korsbånd i høyre kne, men våknet opp med smerter i venstre. Tromsø Private Sykehus hadde operert feil kne. (Foto: TV Alta )
SKULLE FIKSE ETT KNE, ENDTE OPP MED TO SKADDE: Alta keeper Irene Pettersen (28) skulle fikse et røket korsbånd i høyre kne, men våknet opp med smerter i venstre. Tromsø Private Sykehus hadde operert feil kne. (Foto: TV Alta )

Da Irene våknet hadde sykehuset operert feil kne

– Jeg har aldri hatt et eneste problem med det kneet, sier Alta-keeperen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I desember i fjor røk keeperen til førstedivisjonslaget Alta korsbånd på trening. I går skulle Tromsø Private Sykehus endelig få kneet hennes i orden.

Men da Alta-keeper Irene Pettersen (28) våknet, fikk hun seg litt av et sjokk. Det som burde være en enkel standard korsbåndsoperasjon av det skadde kneet, endte med to knær satt ut av spill.

Legene hadde operert feil kne.

Det var Altaposten som først fortalte om feiloperasjonen.

– Det er kjipt, men det er et faktum

– Smertene satt plutselig i det venstre kneet, og ikke i det høyre som var skadet.

– Dette er en fryktelig rutinesvikt. Det er skrekkelig leit oss for. Vi har meldt hendelsen inn til Helsetilsynet og gjennomgår nå våre rutiner, sier en tydelig preget daglig leder ved Tromsø Private Sykehus, Bente Marie Holtan Openshaw til tv2nyhetene.no.

Les også: Sterk misnøye med Norsk Pasientskadeerstatning

– Det er kjipt, men det er et faktum. jeg må bare forholde meg til det, sier Pettersen.

– Nå blir det opptrening av det opererte kneet, det vil ta tre måneder, og så skal det skadde kneet til pers.

– Det går nok et år før jeg er frisk i begge, sier Pettersen.

Følger opp pasienten

– Det viste seg at jeg faktisk hadde en skade i det kneet de tok for seg, så derfor har de bare kjørt på. Men dette er et kne som aldri har plaget meg, så det var nok ikke avrevet slik som det andre kneet, sier en forundret Pettersen.

Hvordan legene kunne konkludere med at det friske kneet som aldri har plaget Pettersen var skadd, og operere deretter, vil ikke Holtan Openshaw svare på.

– Jeg har taushetsplikt i forhold til pasienten og jeg vil ikke gå spesifikt inn på det operasjonstekniske, sier hun til tv2nyhetene.no

Når det nyopererte kneet er friskt vil Alta-keeperen nok en gang legge seg på operasjonsbenken med det korsbåndskadde kneet, forteller lederen ved sykehuset.

– Vi følger nå opp pasienten og tar henne til kontroll tilbake til vårt sykehus om noen uker. Når den tid kommer, ønsker Pettersen å få operert kneet som opprinnelig var skadet hos oss, sier Holtan Openshaw til tv2nyhetene.no

Les også:Livstruende syke etter feilbehandling med hjertemedisin