PÅ JAKT ETTER MASSEGRAV: Store politistyrker gjennomsøkte bakgården og resten av eiendommen uten funn av lik. (Foto: RICHARD CARSON/Reuters)
PÅ JAKT ETTER MASSEGRAV: Store politistyrker gjennomsøkte bakgården og resten av eiendommen uten funn av lik. (Foto: RICHARD CARSON/Reuters)

Stor politiaksjon etter tips om massegrav i Texas

Synsk tipser sendte politiet på villspor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En stor politiaksjon ble satt i gang utenfor Houston i USA da en kvinne som angivelig var synsk, tipset om en massegrav i området med flere titalls lik.

Åstedet var en bolig på landsbygda i Liberty County nordøst for Houston.

Store politistyrker utstyrt med likhunder reiste til det angivelige åstedet mens lokalpressen slo full alarm.

Meldte om funn

Den lokale fjernsynskanalen KPRC meldte først at det ifølge lokalt politi var gjort et funn av likene etter 25-30 personer, deriblant flere barn.

Senere på dagen ble opplysningene trukket tilbake. Det ble ikke funnet noen beviser for at det var en massegrav på stedet, fastslo politiet.

– Det er ingenting som tyder på at drap har funnet sted her, sa politiinspektør Rex Evans ved det lokale lensmannskontoret.

Saken bygget på et falskt tips fra en synsk kvinne, opplyste dommer Craig McNair.

Ifølge McNair ringte tipseren til politiet både mandag kveld og tirsdag morgen for å fortelle om den påståtte massegraven.

FALSKT TIPS: Politiinspektør ved Liberty County lensmannskontor,
  Rex Evans, informerte pressen om at det ikke hadde blitt gjort noen funn.
  (Foto: RICHARD CARSON/Reuters)
FALSKT TIPS: Politiinspektør ved Liberty County lensmannskontor, Rex Evans, informerte pressen om at det ikke hadde blitt gjort noen funn. (Foto: RICHARD CARSON/Reuters)

Politiet skal ha tatt tipset seriøst fordi innringeren kunne fortelle detaljert om interiøret i huset som kun en person med kjennskap til eiendommen ville visst om.

Saken ble også tatt videre fordi det ble funnet noe som så ut som blodspor på en dør, og fordi politifolkene kjente en lukt i bakgården som de ikke klarte å plassere.

– Vi var nødt til å ta dette tipset på alvor, sier McNair til den lokale avisen KHOU.

– Blodspor fra selvmordsforsøk

Joe Bankston, som eier eiendommen, sier at han ble sjokkert da han fikk høre meldingene om at det ble søkt etter lik rundt huset hans.

– Det er som tatt ut av en krimroman, sier han.

Han forteller videre at datteren hans bor i huset og at blodsporene som ble funnet tilhører datterens ekskjæreste som forsøkte å begå selvmord for et par uker siden.

– Han var full og kuttet opp håndleddet sitt. Jeg brukte en dag på å vaske vekk blodet, og er ikke sikker på at jeg fikk fjernet alt, forteller Bankston til lokalavisen.

Han sier at hendelsen ble rapportert til politiet.