DØDE: 15 år Ragnhild Helsengreen hadde vært savnet i to døgn da hun ble funnet død av en overdose i en leilighet i Bergen i 2010. (Foto: Privat)
DØDE: 15 år Ragnhild Helsengreen hadde vært savnet i to døgn da hun ble funnet død av en overdose i en leilighet i Bergen i 2010. (Foto: Privat)

Viste film av Ragnhild (15) i heroinrus

Bildene av den unge jenta i heroinrus var sterk kost for de som var tilstede under rettssaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 30 minutter lang video av 15 år gamle Ragnhild Helsengreen i heroinrus kort tid før hun døde ble i dag spilt av i Bergen tingrett tirsdag.

Orket ikke se opptaket

Av de tre tiltalte var det bare 19-åringen som orket å bli igjen i rettssalen for å se opptaket da det ble vist.

Les også: Siktede filmet Ragnhild (15) før hun døde av overdose

Sterke opptak

Ragnhild Helsengreen ble funnet død i en leilighet i Solheimsviken i Bergen i fjor sommer. To menn og en kvinne er tiltalt for å ha forlatt henne i en hjelpeløs tilstand, slik at hun døde.

Det var ikke bare de tre på tiltalebenken som var preget av de sterke opptakene. Også aktoratet syntes det var sterk kost.

– Etter 30 år i denne etaten virker den type opptak på meg, kommenterte aktor Harald Bilberg.

– Filmet som skrekk og advarsel

Det var den tiltalte 19-åringen som filmet Ragnhild, angivelig for å vise henne senere hvor hardt de ristet i henne uten at hun våknet.

– Det var en film han tok for å vise til til Ragnhild som en skrekk og advarsel til henne, sier 19-åringens forsvarer Aasmund Olav Sandland.