Kjørte i fylla, banket 14-åring og helte sirup i minibank

En mann fra Stjørdal i Nord-Trøndelag reagerte med vold og hærverk da han fikk avslag på lånesøknad og ble plaget av ungdommer som ringte på døren og stakk av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen fant sted i Stjørdal i september 2010. 45-åringen hadde bedt om lån i Sparebank1 Midt-Norge, men fikk avslag. Samme kveld syklet han fra sin bolig til bankens minibank.

Sirup i tastaturet

– Han tok med seg ut en boks sirup han egentlig hadde tenkt å kaste i søppelbøtta. Ved en feiltakelse ble sirupsboksen med i posen ned til bankautomaten. Da han var nede ved automaten helte han sirupen over tastaturet på bankautomaten, heter det i rettspapirene.

Retten viser i den forbindelse til tiltaltes egen forklaring, og konkluderer med at skadeverket var forsettlig. 45-åringen må betale 20.000 kroner til erstatning til banken.

Mannen ble også dømt for promillekjøring og vold mot en 14-åring. I oktober 2010 satte 45-åringen seg i bilen og kjørte etter en ungdomsgjeng, som skal ha ringt på døren hans og stukket av.

Basketak i Kiwibutikk

Han innhentet ungdommene ved en Kiwibutikk, hvor han gikk til angrep på 14-åringen. Han dyttet unggutten over ende, før han slo ham med et avisstativ. 45-åringen tok deretter tak i håret til ungdommen og dro ham langs gulvet slik at gutten mistet hårdotter.

Den dømte 45-åringen forklarte sammenstøtet med at han hadde vært plaget med ungdommer som ringte på og stakk av. Han og hans forsvarer hevdet at volden var fremprovosert av rampestrekene, men retten festet ikke lit til dette.

– Retten finner imidlertid ikke så nær sammenheng mellom påringingen som skjedde litt tidligere på kvelden og det som deretter skjedde på Kiwi. Tiltalte har selv forklart i ettertid at han var redd for at han hadde tatt feil person. Retten legger til grunn at fornærmede kunne ha vært en ungdom som ikke hadde vært med på påringingen forut, heter det i domspapirene.

– Videre legger retten vekt på at det ikke var tale om en umiddelbar handling etter påringingen. Handlingen skjedde først flere minutter etterpå.

Les også: Gutt (11) banket opp av ungdomsgjeng i Rogaland

Fengsel og bot

For promillekjøringen må mannen sitte 90 dager i fengsel, samt betale en bot på 10.000 kroner. Han må dessuten være fotgjenger i 14 måneder. For volden mot 14-åringen må han ut med 20.000 i erstatning til gutten.