Gavmild mann delte ut penger som ikke var hans

Da mannen fra Grønland plutselig fikk beskjed om at han hadde 1,3 millioner kroner på konto, tok han på seg spanderbuksene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen hevder at han trodde han hadde vunnet pengene i et tysk lotteri. I virkeligheten var det en banktabbe som gjorde mannen rik.

Nå skal Høyesterett avgjøre om mannen skal straffes, melder Ritzau ifølge avisen Politiken.

LES OGSÅ: Kvinne fikk 35.000 kroner gjennom brevsprekken

Millionbeløp

Historien startet i 2008. Mannen fikk en kontoutskrift fra BRF bank med et beløp på 1,3 millioner kroner som han ikke kjente til.

Han overførte 700.000 kroner til sin egen konto, og hjemme i Nanortalik brukte han 421.500 kroner på seg selv og sine venner.

Les også: Defekt minibank spydde ut «gratis penger»

Da mannen måtte svare for forholdet i retten, hevdet at han handlet i god tro og at pengene kom fra et tysk lotteri. På kontoutskriften sto det blant annet «tømrerarb», noe mannen tolket dit hen at pengene vedrørte et hus han trodde han hadde vunnet.

Frifunnet og deretter dømt

I første rettsinstans ble mannen frifunnet. Dommen ble anket, og i neste rettsrunde ble mannen dømt 100 timers samfunnstjeneste pluss behandling for alkoholproblemer og psykiatrisk behandling.

LES OGSÅ: Svenske fant en perle i pizzaen

Formuen ble overført til mannen på grunn av to feil. Først gjorde banken en tastefeil. Banken fikk beskjed om at personnummeret var feil og fikk oppgitt den tiltalte mannens personnummer.

Høyesterett skal nå behandle saken.