Jurgen Van Den Broeck. (Foto: Laurent Cipriani/Ap)
Jurgen Van Den Broeck. (Foto: Laurent Cipriani/Ap)

Van Den Broeck tok sin første proffseier i karrieren som 28-åring

Jurgen Van Den Broeck kunne endelig slippe jubelen løs etter fjelletappen i Criterium du Dauphiné.

I sin åttende sesong som profesjonell syklist kunne endelig Jurgen Van Den Broeck juble for karrierens første proffseier. 28-åringen, som ble nummer fem sammenlagt i fjorårets Tour de France, var svært lettet etter seieren på fjelletappen i Criterium du Dauphiné.

– Dette er min første seier i karrieren, og det gir meg god selvtillit foran touren, sa belgieren til arrangøren etter målgang.

Omega Pharma-Lotto-rytteren legger ikke skjul på at mandagens seier føltes godt.

– Dette er en lettelse. Og det er ekstra befriende fordi dette er en fjelletappe og fordi det er Dauphiné. Det øker betydningen av prestasjonen min, sa han.

Den 144 km lang etappen fra Albertville til Saint-Pierre-de-Chartreuse ble avsluttet med en andrekategoriklatring. Van der Broeck støtet tidlig i den siste stigningen syv kilometer før mål, og kom i mål seks sekunder foran Joaquim Rodríguez Oliver (Katjusja) på andreplass.

– Da jeg hørte de rope «kjør!» ga jeg bare alt. Jeg led mye, spesielt den siste kilometeren, sa rytteren.

– Jeg har prøvd mange ganger før jeg prøvde å vinne denne etappen. Jeg har fått mange andreplasser, og det er jeg ikke fornøyd med. Jeg har manglet grunnlaget.

Nå ser 28-åringen frem til årets Tour de France.

– Dette er svært oppløftende for selvtilliten min før Tour de France. Det er mitt store mål. Jeg trengte virkelig denne seieren.