Mario Balotelli (Foto: Ed Garvey/Pa Photos)
Mario Balotelli (Foto: Ed Garvey/Pa Photos)

Balotelli: – Jeg er naiv

Manchester City-spilleren har publisert et personlig brev på sin hjemmeside etter mafia-avsløringene.

Manchester Citys urokråke Mario Balotelli publiserte mandag kveld et personlig brev på hjemmesiden sin etter at italienske medier forrige uke skrev at unggutten ble guidet rundt i Napoli av byens mafia.

– For rundt et år siden ble jeg invitert til Napoli for å motta «Golden Boy-trofeet», og jeg brukte noen dager av oppholdet til ferie, skriver City-spissen.

LES OGSÅ: Balotelli dro på tur med mafiaen

Ønsket å forstå problemene i Napoli
– Jeg ønsket å utforske de mange fine stedene i Napoli, som Piazza del Plebiscito, men jeg ønsket samtidig å se noen av de «mørkere» områdene. Jeg har sett filmen Gomorra, og jeg ble fascinert av den helt forskjellige hverdagen som eksisterer her. Jeg ville se og forstå de seriøse problemene i utkanten av Napoli som filmen handlet om med egne øyne. Det er en helt annen virkelighet enn den jeg vokste opp i, og opplever nå, fortsetter han.

– Noen foretrekker å stikke hodet i sanden og late som om ingenting skjer, men jeg er ikke slik.

Balotelli fortsetter med å fortelle om da han dro på tur til Brasil i 2008 og spilte fotball med ungene i de fattige områdene av byen Bahia.

– Når jeg var i Brasil spurte jeg om jeg kunne besøke noen av favelaene og de fattigste områdene i Bahia slik at jeg kunne møte og snakke med folkene. Jeg spilte også fotball med ungene i gata. I Napoli besøkte jeg Quartieri Spagnoli-området, hvor jeg også spilte fotball med ungene i gata. Så krysset jeg Scampia-kvartalet, og etter hvert spurte jeg om å forlate stedet fordi jeg skjønte at jeg befant meg i en farlig situasjon.

LES OGSÅ:– Balotelli ga uteligger 10.000 kr. etter casinobesøk
LES OGSÅ: Balotelli i trøbbel etter dartpilkasting

– Skjer bare i Italia
– Jeg visste ikke at politiet fulgte med på hva jeg gjorde den dagen, og jeg ble heller ikke innkalt til avhør. Faktisk så skjønner jeg ikke hvordan en uttalelse fra en «hemmelig informant» kan ha havnet i avisenes hender. Det kan bare skje i Italia, sier Balotelli.

– Jeg er sjokkert over at handlingene mine, som var kun var gjort med gode hensikter, ble brukt mot meg slik. Jeg skjønner at jeg er naiv, men å bruke mitt navn i sammenheng med en bettingskandale er for drøyt. Jeg har ingenting å gjøre med slik, og hvertfall ikke organisert kriminalitet.

– Jeg forholder meg helt rolig, og inviterer gjerne politiet til å etterforske det de vil, for jeg har ingenting å skjule. Jeg har sent mine advokater for å straffe de som ønsker å bruke navnet mitt i denne sammenhengen.

– Til slutt vil jeg si at synes dette er et uheldig øyeblikk for italiensk fotball. Vi trenger ikke flere kontroverser, men heller fokus på å ordne ordentlige problemer, avslutter Balotelli.