Per Mathias Høgmo (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Per Mathias Høgmo (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Derfor mener Høgli at Høgmo er perfekt som landslagssjef

- Han ville gjort en kanonjobb på landslaget, sier Tom Høgli om Per-Mathias Høgmo.

- Han er en kunnskapsrik person med enorm faglig tyngde. Han vil helt sikkert være en av de heteste kandidatene dersom Drillo gir seg.

Ullevaal (TV 2 Sporten): Egil Drillo Olsen har foreløpig ikke bestemt seg for om han vil fortsette som landslagssjef etter at EM-kvalifiseringen er ferdigspilt til høsten.

DIREKTE KL. 18.55: Se Norge - Litauen direkte på TV 2 og tv2sumo.no her

Mye avhenger av om Norge kommer til EM eller ikke.

- En perfekt landslagssjef
Tromsøs sukssestrener Per-Mathias og Høgmo og Aalesunds Kjetil Rekdal er blitt nevnt som de to heteste kandidatene til å bli ny landslagstrener dersom Drillo sier nei til å fortsette.

Tom Høgli har Per-Mathias Høgmo trener på klubblaget og mener Tromsøs trener er en perfekt landslagssjef.

- Han hadde helt sikkert taklet det å være landslagssjef på en veldig bra måte, sier Høgli til TV 2 Sporten, før han legger til:

- Han er en kunnskapsrik person med enorm faglig tyngde. Han vil helt sikkert være en av de heteste kandidatene dersom Drillo gir seg, sier høyrebacken.

Per Mathias Høgmo (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Per Mathias Høgmo (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

- Derfor bør NFF velge Høgmo
Og slår fast:

- Han vil gjøre en kanonjobb for landslaget, det er jeg 100 prosent sikker på.

- Hvorfor bør NFF velge Høgmo?

- Fordi han er faglig sterk og søker hele tiden ny kunnskap fra øverste hylle. Han er en veldig nysgjerrig trener som ofte drar på studieturer i Europa. I tillegg er han veldig flink til å involvere spillerne i det taktiske og daglige arbeidet. Han har en voldsom tillit i spillergruppen til Tromsø og er ganske enkelt en topp mann, skryter Høgli.

Stoppet Ronaldo
Høgli nøytraliserte nylig verdensstjernen Cristiano Ronaldo i EM-kvalifiseringskampen mot Portugal. «Drillo» omtalte Tromsø-spilleren som en av Europas beste høyrebacker, men Høgli selv har et avslappet forhold til profflivet i utlandet.

- Jeg har et rolig og avslappet forhold til det. Jeg tar livet med ro, og har en agent som tar seg av sånne ting, sier han om et eventuelt klubbskifte.

Tom Høgli. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Tom Høgli. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Ingen drømmeliga
- Har du en drømmeliga du kunne tenkt deg å spilt i hvis tilbudet skulle dukke opp?

- Nei, jeg har heller ikke tenkt noe konkret på det. Det er mange ligaer som kan være spennende, men jeg velger å se realistisk på det før noe konkret dukker opp, svarer Høgli – som altså har beina godt planet på jorden.