VIL VEKK: Xabi Alonso nærmer seg et farvel med Anfield. (Foto: LINDSEY PARNABY/EPA)
VIL VEKK: Xabi Alonso nærmer seg et farvel med Anfield. (Foto: LINDSEY PARNABY/EPA)

Alonso om mulig Liverpool-retur: – Hvorfor ikke?

Real Madrid-stjernen innrømmer at han savner gamleklubben.

Xabi Alonso sier i et ferskt intervju med Liverpools TV-kanal, LFCTV, at han ikke utelukker at han kommer til å spille for Liverpool igjen.

Alonso forlot Liverpool til fordel for Real Madrid sommeren 2009, etter at tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez ønsket å selge Alonso til fordel for daværende Aston Villa-spiller Gareth Barry.

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

På spørsmål om han kunne tenke seg å spille for Liverpool igjen svarte spanjolen:

– Hvorfor ikke? I fotball forandrer ting seg fort, og jeg har følelser for klubben, og hvis omstendighetene tilsier det, hvorfor ikke?

– For øyblikket vet jeg ikke hva som kommer til å skje, men det er en mulighet - man kan aldri si aldri, legger han til.

29-åringen er for tiden meget tilfreds med livet i Madrid, men røper at det gjorde vondt å forlate Merseyside-klubben.

Spesielt savner han de store høydepunktene han opplevde på hjemmebanen Anfield. I løpet av fem sesonger på Anfield vant spanjolen blant annet Mesterligaen (2005) og FA-cupen (2006).

– Det var vanskelig å dra i 2009 fordi Liverpool har vært, og vil alltid være, veldig spesielt for meg. Jeg opplevde noen fantastiske øyeblikk der.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Jeg savner mange ting. Jeg savner lagkameratene og atmosfæren på treningsfeltet - det var en fantastisk plass å jobbe, og kampene på Anfield var uslåelige.

– Jeg var heldig nok til å oppleve flere spesielle kvelder på Anfield, og de vil jeg huske for alltid. Det er vanskelig å sammenligne det med noe annet her i verden, avslutter Alonso.