india-guru-arrest-F - Mange såret da indisk politi brøt opp guruprotest

Omkring 30 personer ble såret søndag da politiet brukte tåregass mot en protest i forbindelse med sultestreiken til Indias mest populære yogaguru, Swami Ramdev.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sammen med et stort antall tilhengere innledet Guru Ramdev lørdag en sultestreik i protest mot korrupte politikere. Streiken foregikk i et gigantisk telt i New Delhi.

Indisk politi møtte mannsterkt opp tidlig søndag morgen, melder nyhetsbyrået Trust of India. Omkring 30 personer ble brakt til sykehus etter at det oppsto sammenstøt mellom opprørspoliti og demonstranter.

- Vi var bekymret med hensyn til sikkerheten, og trakk tilbake løyvet for demonstrasjonen, sa New Delhis politimester, B. K. Gubta, til Trust of India.

Ramdev har fått beskjed om å forlate byen, noe han samtykket til, melder kringkasteren NDTV. Ifølge politimesteren ble ikke yogaguruen arrestert.

Ramdev har en enorm innflytelse i India med sitt TV-program som har 30 millioner seere. Ramdev er så populær at fire statsråder møtte opp for å overtale han til å stanse sultestreiken da han landet med sitt private fly i Delhi. Men foreløpig har ingen klart å påvirke ham. (©NTB)