Bjørn Helge Riise (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Bjørn Helge Riise (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

John Arne forsvarer lillebror: – Nå må folk roe seg ned!

Bjørn Helge Riise var blant Norges aller beste mot Portugal. Etter kampen fyrte John Arne Riise løs mot kritikerne.

Lisboa (TV 2 Sporten): Yngstemann Riise har slitt i England etter overgangen fra Lillestrøm og norsk Tippeliga. Tilliten var nærmest lik null hos nylig avgåtte Fulham-manager, Mark Hughes.

Dermed ble det utlån til den nedrykkstruede Championship-klubben Sheffield United, og også der slet Bjørn Helge Riise med spilletid. Det endte i nedrykk for utlånsklubben, og det satte et mørkt punktum for Riises sesong i England.

På landslaget har imidlertid Drillo gitt Bjørn Helge tillit gang etter gang. Dét har ikke vært like populært hos kritikerne.

- Han opplever altfor mye kritikk på samlingene i forkant av kamper. Folk må roe seg ned! I dag viser han nok en gang at han er en av landslagets beste spillere, sier John Arne Riise til TV 2 Sporten.

- Godt å svare på tiltale
- Etter kampen i dag fortjener Bjørn Helge mye mer ros enn de fleste andre. Han og Tom Høgli gjorde en meget god jobb på høyresiden, og sørget for at Ronaldo bare kom til et par innlegg, sier storebror Riise videre.

Bjørn Helge selv synes det var godt å få vist seg tilliten verdig.

- Jeg er veldig godt fornøyd med egen innsats, og det var spesielt godt å få svare på tiltale, sier Bjørn Helge Riise til TV 2 Sporten.

Selv mener Riise at han hadde en dårlig kamp mot Danmark, men at han må bevise enda mer enn resten på grunn av situasjonen i England.

- Jeg synes jeg har fått veldig mye pes foran denne kampen, men det var ekstra godt å gjøre det bra etter Danmark-kampen der jeg ikke hadde en god kamp, sier Riise.

- Hvordan opplever du kritikken?

- Jeg synes det er slitsomt, svarer Riise.

Fornøyd By Rise
Bjørn Helge Riise var en løpsmaskin for Norge mot et ballsikkert Portugal, og gjorde en hederlig innsats defensivt. Sammen med Tom Høgli tok han Cristiano Ronaldo til tider ut av kampen. Samtidig var Riise meget sentral offensivt for Norge, og la opp til begge de enorme mulighetene Norge hadde i kampen. Først ved Erik Huseklepp, deretter ved Morten Gamst Pedersen.

TV 2 Sporten sto sammen med den portugisiske pressen i mixed zone etter kampen. Der ble lillebror Riise utpekt som Norges beste mot Portugal.

Les også: Postiga senket Norge

Ola By Rise var også veldig godt fornøyd med indreløperen etter 0-1-tapet.

- Vi hadde et vanskelig utgangspunkt foran kampen, med flere spillere som har slitt med spilletid. Men jeg er veldig godt fornøyd med de spillerne. Blant dem gjorde spesielt Bjørn Helge Riise en fabelaktig innsats. I tillegg gjorde Tom Høgli en eksepsjonell jobb mot Ronaldo. Han viste at han hører hjemme i en større liga enn Tippeligaen, sier BY Rise, som også trekker frem stopperparet som spesielt gode.

- Er du skuffet over venstresiden med det som skal være blant våre aller sterkeste spillere, John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen?

- Jeg blir aldri skuffet over spillere, men det er ikke alltid at man lykkes, svarer By Rise.