ulykke-tog-krav - Far krever sikring etter dødsulykke ved togovergang

Faren til 16-åringen som mistet livet da han ble påkjørt av et godstog i Hokksund fredag, krever bedre sikring av planovergangen. Jernbaneverket lover å se på saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Baard Frøyland fant selv sin sønn død etter å ha hørt toget bremse kraftig opp og tute på Randsfjordbanen ved 22-tiden fredag kveld. Overgangen er sperret med en grind, men den er lett å gå rundt.

- Jeg vil at politikerne skal gi NSB og Jernbaneverket mer penger så de kan bygge sikre overganger, så ikke denne tragiske hendelsen skjer andre familier. Nå håper jeg de har lært og at det stenges. Denne her skal i alle fall stenges. Det skal jeg gjøre om ikke Jernbaneverket gjør det, sier han til TV 2.

Det er uklart hvorfor den 16 år gamle gutten verken så eller hørte toget da han skulle over sporet med sykkel ved Hoen bruk i Øvre Eiker.

Fire personer har siden 2009 omkommet på usikrede planoverganger i Norge. Jernbaneverket har midler til å fjerne 100 overganger hvert år, men flere enn 3.000 gjenstår. Overgangen ved Hoen bruk står ikke på planen, men Jernbaneverket lover å komme på befaring.

- Dette er veldig tragisk, så vi føler med den familien som har mistet en sønn. En ulykke er en ulykke for mye. Vi har nullvisjon for planovergangsulykker, sier informasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket til kanalen. (©NTB)