Sturla
Sturla

– Jeg var nesten død – flere ganger

Å stå fram som homofil var ikke det største vendepunktet i livet til Sturla Berg-Johansen.

Sturla Berg-Johansen overrasket da han sto fram som homofil på premieren til det showet "Damenes aften" i 2009, men for ham selv er det ikke dette som har vært den største omveltningen i livet.

– Det jeg synes er litt trist, er at det er filskiftet som er den store vendingen for folk. Mange år før det var jeg nesten død, flere ganger. Den største endringen i livet mitt er fra narkoman til klin edru i 11 år, ikke fra å ha sex med både gutter og jenter til å komme ut av skapet som homofil, sier han i et intervju med VG lørdag.

Les også: Sturla syk under TV-opptak

– Måtte velge

Han kom til et punkt hvor han skjønte at han måtte bli nykter.

– Jeg gikk inn i en psykose på ecstasy. Hvor lenge det varte har jeg ikke peiling på, men i et klart øyeblikk forsto jeg at jeg måtte velge mellom å leve eller dø, sier han til avisen.

Sturla har tidligere vært åpen om sin fortid med dop, drikking, damer og røyk, men nå består livet av å trene og leve livet. Han er aktuell med «Sommerlatter 2011» på Aker Brygge i Oslo.

TV-comeback

I februar annonserte Sturla at han skulle slutt ei TV 2.

– Det programmet jeg ble tilbudt, var den typen program jeg gikk og drømte om lenge før jeg begynte med TV. Men det kom, for min del, ett år for sent. Akkurat nå har jeg ikke mer energi til å gjøre et slikt program, sa han den gang til «God kveld Norge».

Men til sommeren blir han igjen å se på skjermen i «Allsang på grensen».

Les mer: Sturla gjør comeback på TV 2