obama-økonomi-F - Økonomien går dårlig for Obama

President Barack Obama reiste fredag til en Chrysler-fabrikk i Toledo i Ohio for å minne velgerne om at redningsaksjonen for bilprodusentene reddet millioner av jobber. Men samtidig kom nye tall på økende arbeidsløshet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Obama hilste på jublende arbeidere og fikk en omvisning i fabrikken, som går for fullt etter at Chrysler og General Motors ble reddet av Obama.

Torsdag betalte Chrysler tilbake det siste de skyldte fra den i utgangspunktet upopulære redningsaksjonen, samtidig som staten solgte sin siste aksjepost på 6 prosent til Fiat.

Redningsaksjonen for bilindustrien var opprinnelig beregnet å koste skattebetalerne 80 milliarder dollar, men etter at de to fabrikkene har betalt tilbake store deler av det de fikk, vil det endelige tallet bli en brøkdel av det, trolig rundt 14 milliarder.

Men bare noen få timer før møtet i Toledo offentliggjorde myndighetene mai-tallene som viste at det var skapt langt færre nye arbeidsplasser enn ventet, og at arbeidsløsheten steg fra 9 til 9,1 prosent i mai.

Arbeidsløshetstallene kom etter en rekke andre data som viser at USAs økonomi igjen kan være i ferd med å miste farten. (©NTB)