SYKKELILLUSTRASJON  (Foto: Scanpix/)
SYKKELILLUSTRASJON (Foto: Scanpix/)

Ny svensk etappeseier i Tour of Norway

Svenske Johan Lindgren var raskest fra Sarpsborg til Halden på Tour of Norways 3. etappe. For de norske syklistene ble det en tyngre dag.

Lindgren (Cykelcity) tråkket fra hovedfeltet opp den siste bakken og syklet ensom over målstreken med rundt 50 meters margin til toer Jonathan fra Motorpoint og Enduras Jack Bauer som kom på 3.-plass.

Men det var tre andre ryttere som satt i brudd under store deler av fredagens etappe. Sparebanken Vest-rytteren Roy Hegreberg, samt Ian Bibby og Michael Weicht ble tatt igjen tre kilometer før mål.

Radobank hadde fått oppgaven med å kontrollere hovedfeltet, men da det unge laget feilet, tok norske Joker Merida grep og forsøkte å stenge luken til rytterne i front.

- Vi måtte ta ansvar selv. Radobank maktet ikke helt å kjøre det inn på egen hånd. Vegard Breen, Vegard Stake Laengen og Stian Remme kjørte helt fantastisk, og vi kan takke dem for at bruddet ble kjørt inn, sier Joker Merida-syklist Christer Rake til procycling.no.

Én kilometer før mål kom en tøff bakke som ble en utfordring for de mest ambisjonsrike rytterne i feltet. Da bestemte Lindgren seg for angripe. Og ingen klarte å ta igjen svensken, til tross for at han var jaget mot slutten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2