ny3-vøringsfossen-død - Kvinne (61) omkom i Vøringsfossen

En 61 år gammel østerriksk kvinne mistet livet da hun falt fra et utkikkspunkt ved Vøringsfossen i Hardanger fredag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Ved 16.30-tiden fikk vi to meldinger om at noen mente å ha sett en menneskekropp falle i Vøringsfossen. Like etter klokken 17 kom det en ny melding om at en død person var observert i bunnen av fossen, bekrefter operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt overfor NTB.

Det var en 61 år gammel østerriksk kvinne på bobiltur i Norge med sin mann som mistet livet i ulykken. Ifølge ektemannens forklaring skjedde ulykken da han skulle ta bilde av kona med fossen og juvet i bakgrunnen, skriver bt.no.

- Hun fikk overbalanse og falt, sier politiets innsatsleder, Terje Oksnes. Han legger til at det var mange røtter og ulendt i fjellet på stedet der kvinnen falt. Flere vitner bekrefter hendelsesforløpet ektemannen beskriver.

Kvinnen falt fra et utsiktspunkt ved en kafeteria øverst i Måbødalen. Hilland anslår at hun har falt rundt hundre meter ned til stedet hvor hun ble funnet. Redningsmannskaper som var fløyet inn til ulykkesstedet fikk hentet den døde kvinnen ut forholdsvis raskt etter ulykken. (©NTB)